Èxit en les jornades en memòria dels 81 anys de les Normes de Castelló

Publicat el

Les activitats en commemoració dels 81 anys de les Normes de Castelló acaben amb un dissabte ple d’activitats.

2013-12-21 14.56.05

La jornada commemorativa començà a les 11.00h amb un fira d’entitats a la cèntrica plaça Santa Clara, on participaren desenes de col·lectius i organitzacions de l’àmbit de la cultura i la política del país. La fira, on no van parar d’apropar-se curiosos durant tot el matí, comptà amb l’actuació de Botafocs i l’Esplai Pentecosa que oferiren activitats per al jovent paral·leles a la fira d’entitats.

Durant tot el matí, a més, els companys en lluita de RTVV dinamitzaren un programa en directe on anaven entrevistant a diferents persones que participaven de la fira d’entitats al voltant de la situació sociolingüística i cultural al país. L’acte acabà amb un dinar popular a la mateixa plaça organitzat per l’assemblea d’Arran La Plana on van menjar més d’un centenar de persones.

2013-12-21 18.45.03

Entrada la tarda, tingué lloc la manifestació convocada per Castelló per La Llengua. La marxa, que va comptar amb uns 2000 assistents, va començar a la plaça de la Independència i  va recórrer els carrers cèntrics de la ciutat reivindicant la unitat lingüística del país, així com l’escola en català i els mitjans públics en la nostra llengua, que es va fer palès amb la gran participació de treballadors en lluita d’RTVV. Al passar per davant de la Casa de la Cultura, on es van signar les Normes, es van cantar unes albades des de la balconada de l’edifici i s’interpretà la Muixeranga. La manifestació acabà a la plaça Les Aules on es va llegir el manifest a càrrec de Vicent Mifsud (de RTVV), Rosa Garcia (mestra) i Sandra Leiva (estudiant de la UJI i militant del FEUP).

La jornada acabà per la nit amb un concert d’Agraviats i Pepet i Marieta  a la Sala la Consulta del Doctor.


Comments are closed.