Comunicat | La solidaritat és la tendresa dels pobles

Publicat el

Els joves independentistes, socialistes i feministes dels Països Catalans ens afegim al crit del poble basc en la consecució de la seva llibertat nacional i social. Nosaltres també volem ser una gota en l’oceà que faci tornar les presoneres basques a Euskal Herria, fet que permetrà avançar en la resolució democràtica del conflicte polític.

L’Estat Espanyol, presó de pobles, segueix amb la seva estratègia venjativa que refusa qualsevol via de diàleg. A pocs dies de la mobilització convocada a Bilbao a favor dels drets dels presos polítics bascos i dies després de la roda de premsa a Durango –amb una seixantena d’expresoners polítics del Col•lectiu de Presoners i Presoneres Polítics Bascos, EPPK- l’Estat Espanyol ha trencat de nou la convivència al País Basc. Amb data de 8 de gener, la Guàrdia Civil va arrestar vuit advocats –en diferents operacions policials arreu del territori basc- que treballaven per la resolució pacífica del conflicte.

S’espera que el pròxim dissabte la mobilització del poble basc sigui massiva i ferma. La tenacitat d’un poble per acabar amb la dispersió del col•lectiu de presos polítics serà la resposta més afectiva aquesta nova ofensiva de l’Estat Espanyol.

Per aquesta raó, volem mostrar públicament el nostre suport a la convocatòria de la concentració de dissabte a les 19h, a plaça Sant Jaume de Barcelona, per denunciar aquestes detencions, mostrar la nostra solidaritat amb les detingudes i convertir-nos també gotes de l’oceà que empenyi el procés basc cap a la pau, la democràcia i els drets humans.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 10 de gener de 2013


Comments are closed.