Tarragona | Jornades antifeixistes, en commemoració dels 75 anys de l’ocupació franquista a Tarragona

Publicat el

El proper 15 de gener es compleixen 75 anys des que les tropes del General feixista Franco van entrar a Tarragona. Pocs mesos després d’aquell 1939 cauria la resta de Catalunya i del País Valencià que encara romanien fidels a la II República. A partir de llavors, el règim es va dedicar a “fer net” després de gairebé tres anys de cruenta guerra entre els sublevats feixistes i el front republicà. Per aquest motiu, Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ha organitzat un seguit d’actes amb la col·laboració de la resta d’organitzacions del moviment a la ciutat. Començaran el dissabte 11 de gener amb una visita guiada pels indrets més representatius de la repressió franquista a Tarragona, seguirà amb una xerrada sobre el neofeixisme i a continuació es farà un sopar popular amb festa de punxadiscos posterior. El mateix dia de l’ocupació, dimecres 15, hi haurà una marxa de torxes que recorrerà, des de la plaça del Rei, alguns dels llocs emblemàtics de l’entrada de les tropes, fins a la Muntanyeta de l’Oliva, espai on van afusellar els republicans. Finalment, dijous 30 de gener Endavant-OSAN organitza una xerrada sobre els primers mesos de repressió franquista a Tarragona. Podeu consultar aquí el programa complet:

DISSABTE 11 DE GENER
11h: Visita guiada pels indrets de la repressió franquista a Tarragona, a càrrec de l’historiador Francesc-Xavier Tolosana (davant del Cementiri de Tarragona)
19h: Xerrada sobre el neofeixisme, a càrrec del periodista Bertran Cazorla (al local de la Colla Jove)
21h: Sopar popular i festa amb punxadiscos (al local de la Colla Jove)
DIMECRES 15 DE GENER
19h: Marxa de Torxes per commemorar el 75è aniversari del dia en què les tropes franquistes varen ocupar Tarragona.
Recorregut: des de la plaça del Rei (davant l’antiga Presó franquista de Pilats) fins a la Muntanyeta de l’Oliva (lloc on afusellaven els republicans)
DIJOUS 30 DE GENER
19.30h: Xerrada “L’arribada de les tropes franquistes a Tarragona: els primers mesos de la repressió”, a càrrec de Jaume Camps (organitza Endavant-osan Tarragona) (al Casal Sageta De Foc)


Comments are closed.