Comunicat | Set independentistes i la llibertat d’expressió, citats a l’Audiència Nacional

Publicat el

El tribunal polític de Madrid, l’Audiència Nacional, ha cridat a declarar 7 independentistes catalans. Ho fa atribuint-los diversos delictes d’expressió per la crema de simbologia espanyola, monàrquica i per l’exhibició de fotografies de dues preses catalanes vinculades a ETA. Tot va tenir lloc després d’haver finalitzat l’acte de l’onze de setembre, organitzat per l’Esquerra Independentista, al Passeig del Born de Barcelona.

#7xLlibertatExpressió

Sota l’amenaça de fortes imputacions per “ultrages a España”, “injúrias a la Corona” i ni més ni menys que “apologia al terrorismo”, 7 catalans inicien avui una sèrie de citacions que, en 7 dies diferents, han de realitzar al tribunal madrileny, a 650 quilòmetres de casa. El primer de tots, un veí de Vilanova i la Geltrú, l’Oriol qui va rebre la citació tot just fa deu dies.

Poc a poc el degoteig de citacions ha anat arribant i al despropòsit de les possibles imputacions s’hi suma el procediment (declaracions a Madrid, i en 7 dies diferents) i l’obstruccionisme que estem patint per part de la magistratura espanyola. I és que malgrat haver personat un procurador a l’Audiència Nacional amb tots els poders registrats davant notari el dijous de la setmana passada, aquest tribunal encara no ha admès a tràmit la personació dels nostres serveis jurídics i per tant, ha fet impossible, fins pocs minuts abans de la declaració, l’accés a l’expedient judicial amb els diferents informes adjuntats. Una primera i clara vulneració del dret a un procés judicial just.

La llibertat d’expressió: contra l’Espanya i la paret

Que 7 independentistes hagin estat citats a declarar a l’Audiència Nacional no és res d’anormal, malauradament, en la insòlita història recent de la lluita del nostre poble per separar-nos de tanta arbitrarietat judicial farcida de repressió política i privilegis reials. Però que a sobre el procés que ens ocupa dugui tres delictes d’expressió, ocorreguts un dia tan simbòlic com la Diada de Catalunya, en el format de 7 citacions diferents en 7 dies, és una mostra clara del debilitament d’un estat que malda per sobreviure a la seva enèsima desfeta imperial.

A ultrança la defensa de la Corona, portant de nou independentistes que cremen fotografies del decrèpit monarca espanyol. A la desesperada la invocació de la santa unitat territorial, exigint explicacions als independentistes que cremen banderes de la presó de pobles que és Espanya. I desfrenats en l’odi visceral quan reclamen fins a 5 anys de presó per la simple exhibició d’una fotografia d’una persona presa.

La llibertat d’expressió, duta fins al límit, demostra la incapacitat de l’estat per corregir-se a sí mateix i permetre la concurrència màxima d’opinions i manifestacions. L’estat, fonamentat en la imposició i la violència, en l’amenaça i el blindatge constitucional de l’uniformització constant, xoca un cop més amb la rebel·lia, en formes i continguts, d’uns valents lluitadors i lluitadores que van prendre part de la manifestació i actes independentistes del passat onze de setembre. I que amb la cara ben alta, i amb els punys tancats, acudeixen ara a Madrid obligats pel tribunal d’excepció i per la col·laboració traïdora dels Mossos d’Esquadra.

De nou units en l’interès de fer callar els qui els denunciem el saqueig social que suposen les retallades i les continues privatitzacions, el govern de CiU i ERC no només no resten impassibles a l’escarni directe dels poders més retrògrads de l’Estat contra militants de l’Esquerra Independentista, sinó que hi posen al seu servei els agents policials autonòmics amb la diligent Divisió d’Informació dels Mossos d’Esquadra al cap davant.

Canvien els colors de la brigada político-social. Canvien el nom al Tribunal de Orden Público. Però continua el color roig de la gent que lluita contra tota imposició i contra tota vulneració de qualsevol dels nostres drets, socials o nacionals. I continua la calor de la solidaritat amb els companys i companyes que avui comencen un nou periple repressiu a l’Audiència Nacional. Amb ells, amb el nostre reconeixement per la fermesa demostrada, i el nostre màxim suport.

Aturem els processos polítics a l’Audiència Nacional!
La repressió no ens aturarà!

Alerta Solidària


Comments are closed.