Comunicat | ARRAN Alt Maresme davant l’assassinat d’una dona a Calella, víctima de la violència masclista

Publicat el

El Mossos d’Esquadra han detingut la parella de la dona trobada morta el passar dissabte 1 de febrer al bar “La tapa” de Calella (El Maresme), local que regentaven els dos junts (Passeig Mercè Rodoreda). En un primer moment tot indicava que la dona es podia haver suïcidat, però després de practicar-li l’autòpsia s’ha determinat que la mort podria haver estat provocada, és a dir, que es tractaria d’un assassinat. En les últimes hores, el cònjuge de la dona, un home de 45 anys, ha estat detingut acusat de ser l’autor del crim.

Des d’Arran, el jovent independentista i revolucionari de l’Alt Maresme, volem manifestar la nostra més rotunda condemna davant aquest assassinat masclista d’aquesta veïna de Calella, i expressem que les morts per violència masclista són només la violència visible del sistema patriarcal cap a les dones.
Avui dimarts mig centenar de persones s’han concentrat a les cinc de la tarda davant l’Ajuntament. Arran ens hem sumat a la convocatòria tot fent una crida al jovent de la vila de Calella i dels pobles del voltant a assistir-hi per mostrar el seu rebuig cap els assassinats masclistes i contra el sistema patriarcal.

Amb aquesta, són 3 les dones assassinades en mans dels seus agressors. La principal causa de mort entre les dones de 15 i 44 anys és la violència de gènere. És per això que diem que la violència masclista i el patriarcat no són mals menors. La violència de gènere visible (assassinat, agressió física, violació, abús sexual, amenaçar…) és la punta de l’iceberg de les violències del patriarcat, no és l’única d’aquest sistema d’opressió, sinó que de manera més o menys evident també es manifesta a les nostres vides d’altres formes. També considerem violència la divisió sexual del treball, els cànons de bellesa, els micromasclismes, l’humor sexista o les constants restriccions a l’exercici del dret a decidir sobre els propis cossos de les dones, la publicitat sexista, etc. La violència de gènere és una xacra que no hi entén d’ètnies, països o circumstàncies. Sols sentim parlar dels casos que surten a la llum, però milers de dones pateixen de forma silenciada aquesta violència que el patriarcat intenta camuflar.

Convidem a les dones ha autoorganitzar-se, a exercir l’autodefensa per respondre com cal a les agressions, ja sigui explícites o subtils i visibles o invisibles. No només els cops fan mal i cal acabar d’una vegada per totes amb la permissivitat de les qualsevols expressions masclistes que existeixen.

Davant d’aquesta problemàtica Arran ho tenim ben clar: la destrucció del patriarcat és l’únic camí per acabar amb la violència de gènere. Hem de caminar cap a una societat no patriarcal i feminista que ens condueixi a la igualtat real de gèneres.

Com a joves seguirem combatent la violència de gènere i el sistema que l’alimenta amb totes les nostres forces. No callarem. El silenci ens faria còmplices. I tu, callaràs?

EL JOVENT TRENQUEM EL SILENCI, CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!
Arran Alt Maresme, 4 de febrer de 2014


Comments are closed.