#LlibertatFèlix | ARRAN davant l’empresonament d’un militant antifeixista a Barcelona

Publicat el

Un company nostre, en Fèlix, ha dormit aquesta nit passada a la presó Model de Barcelona. Es tracta d’un dels sis antifeixistes que van ser detinguts el passat dimarts en una operació policial desproporcionada que, a més, va servir d’excusa a la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra per assaltar el dia següent el barri de Sants de Barcelona i escorcollar el CSA Can Vies durant més de deu hores causant-hi nombrosos desperfectes.

Divendres a la tarda, després de tres dies detinguts, la jutgessa decretava presó provisional per a en Fèlix. Els cinc antifeixistes restants, entre els quals es troba en Karim, militant de l’Esquerra Independentista de Vilanova i la Geltrú, eren posats  en llibertat amb càrrecs i amb mesures cautelars com ara la privació del dret de manifestació.

Davant d’aquesta situació, des d’ARRAN volem fer públiques les següents consideracions:

  • L’operació policial respon a una estratègia mesurada de persecució política en contra dels moviments socials per part del govern de CiU i ERC. Res del que ha passat aquesta setmana ens ve de nou.  El Govern reprimeix repetidament i amb contundència totes aquelles veus dissidents que treballen, des de la base, en la construcció d’una societat justa. Prova d’això és la voluntat de vincular els detinguts amb el CSA Can Vies a fi de criminalitzar l’espai i preparar les condicions per a un eventual desallotjament. Cal fer un exercici de memòria avui i recordar els centenars de detencions i agressions practicades pel cos de Mossos d’Esquadra en el marc de les darreres vagues generals, mobilitzacions en defensa dels drets socials, entre d’altres.
  • Es posa de manifest una vegada més l’absoluta impunitat de què gaudeixen els feixistes a casa nostra. L’origen oficial de l’operació és una denúncia interposada per membres de la plataforma feixista La España en Marca. La jutgessa encarregada d’instruir el cas, Pilar Rovira del Canto, és coneguda per haver autoritzat el desembarcament de feixistes a Arenys de Munt el 13 de desembre de 2009, dia en què es va celebrar la històrica primera Consulta Popular per la Independència. Així, es fa evident novament la impunitat de què gaudeix la ultradreta al nostre país. Encara més, veiem com aquesta vegada els nostres governants i la seva policia donen la mà als feixistes a fi de suprimir l’oposició al règim als carrers.
  • Combatre el feixisme, per tots els mitjans, ha de seguir essent una absoluta prioritat. Des d’ARRAN volem expressar públicament el nostre suport incondicional a tots els detinguts i en especial a en Fèlix, la seva família i amistats. Exigim la seva immediata posada en llibertat. Reivindiquem com a pròpia la seva lluita i reiterem el comprimís de la nostra organització amb la lluita contra el feixisme. Davant l’auge de la ultradreta als Països Catalans, cal que fem memòria, recordem qui som i d’on venim. Cal que prenguem consciència i presentem batalla als feixistes per no deixar-los avançar ni un centímetre més

Fem una crida a la mobilització i la desobediència. Contra les seves lleis injustes i davant d’aquesta situació continuada de repressió contra els moviments socials, encoratgem a tot el jovent rebel dels Països Catalans a restar atents i participar de totes les mobilitzacions de solidaritat amb en Fèlix i la resta de detinguts.

Cap excusa pels feixistes. Cap descans pels seus aliats capitalistes
No passaran!

Hi ha un home a la presó
dels que avançaven.
JUNTEU-VOS.
Traieu-li l’embaràs, que li oprimeix les mans.
Perquè faci camí.
Joan Salvat-Papasseit

ARRAN, Organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 1 de febrer de 2014


Comments are closed.