Alacantí | Lluita, debat i alegria en la 3a Festa per la Independència

Publicat el

La ciutat d’Alacant va viure aquest dissabte 8 de febrer la Festa per la Independència, organitzada per l’Esquerra Independentista del Sud i celebrada per tercera edició als locals del Casal Popular Tio Cuc. Novament, el Casal va acolllir una interessantíssima xarrada, que va omplir el local amb desenes de persones ben atentes i interessades. Al debat plantejat per les organitzacions que treballen a la comarca (Endavant, Arran i el Sepc) li va precedir una concentració en defensa del dret a l’avortament, palesant que teoria i praxi revolucionàries van de la mà.

DSC_0535
Enguany, de mans de l’Espai Fàbrica, van intervenir Anaïs, col·laboradora d’aquest projecte i de la revista-llibre Perspectives, que va contextualitzar aquestes dues iniciatives en la necessitat de dotar d’instruments d’anàlisi i reflexió als moviments polítics en lluita. Seguidament, Josep Garganté, conductor de busos, sindicalista de la COS i coautor d’un dels articles, va realitzar la seua intervenció al voltant del “fotut pa nostre de cada”. Garganté assegurà que només des de la lluita és possible, per a la classe obrera, crear els instruments teòrics i pràctics que possibiliten la seua emancipació. En aquest sentit, explicà la llarga i fructífera batalla plantejada al Transport Metropolità de Barcelona, plantejada no com una lluita sindical de “pressing catx”, on el desenvolupament i el resultat està negociat abans del combat, sinó de boxa, on les treballadores rebrem colps, en donarem, i el resultat dependrà no del pacte sinó de les pròpies capacitats i forces. Per la seua part, Manel López, incidí en la necessitat de la classe obrera de continuar amb les lluites parcials en aquesta agressió contínua del capitalisme, d’emmarcar-les en un projecte general de transformació política, de crear espais d’autonomia política i ideològica, d’aprofundir en la militància i l’organització com a instruments d’operativitat política, i de convertir la construcció nacional dels Països Catalans en un instrument de transformació real per al nostre poble, amb la plena reapropiació de sobirania, tant institucional com econòmica i cultural.

IMG_20140208_200235728
A la xarrada va seguir un animat debat, finalitzant l’acte dues hores i mitja després d’haver començat amb la satisfacció de continuar creixent en els plànols polític, ideològic i organitzatiu. La 3a Festa per la Independència va seguir amb el necessari espai lúdic i festiu, perquè sense alegria no pot haver combat fructífer. Després d’unes primeres rialles al Casal, el gruix dels participants van continuar la nit en la festa organitzada al bar Marea Rock amb el dj Macondo.

Finalment, des de l’Esquerra Independentista del Sud, celebrem amb satisfacció la jornada de presentació de l’Esquerra Independentista de l’Alcoià-Comtat, que el mateix dia es presentava a Alcoi amb notable èxit d’assistència.


Comments are closed.