Palma | Accions a favor de l’avortament

Publicat el

Durant les darreres setmanes d’aquest mes de febrer, diversos col·lectius feministes d’arreu dels Països Catalans han realitzat una sèrie d’actes, manifestacions i accions en defensa del dret al propi cos de les dones i a favor de l’avortament.

En la mateixa línia, des de l’assemblea d’Arran Palma, volem reivindicar l’acció realitzada aquesta matinada passada a diferents punts de ciutat, que ha consistit en el precinte de distintes seus antiavortistes: la seu de l’associació pro-vida Baleares Vida, l’església de Sant Francesc i la seu del Partit Popular de Palma.

Aquesta acció té com a objectiu assenyalar els principals culpables de la contrareforma de l’avortament: el Partit Popular com a màxim representant, i amb connivència evident amb l’Església Catòlica i les associacions pro-vida.

El nou projecte de llei de l’avortament del PP és una de les més restrictives de la Unió Europea i suposa un retrocés de 30 anys pels drets reproductius de les dones. La llei, promoguda pel ministre Alberto Ruiz-Gallardón, limita el dret a l’avortament de les dones fins a tal punt que esdevé una prohibició total encoberta. Aquesta llei ha estat avalada per l’església i la comunitat eclesiàstica; Rouco Varela, president de la Conferència Episcopal, ja ha donat el seu suport a la llei, manifestant que, des del punt de vista cristià, “la reforma de l’avortament millora la llei perquè l’embrió és un bé jurídic”.

Després que la contrareforma es reafirmàs ahir amb la votació secreta al Congrés dels Diputats, des d’Arran reivindicam una vegada més la lluita feminista com l’eina que ens ha de permetre deslliurar-nos de la violència institucional que exerceix sobre totes nosaltres la política ultraconservadora del PP, així com de totes les violències del patriarcat. Així mateix, feim una crida a totes les joves a la desobediència i a actuar de forma directa i contundent contra els responsables d’aquesta llei.

Parir és un dret, no una imposició.
Avortament lliure i gratuït! Les joves desobeïm!

Palma, Mallorca, Països Catalans, 12 de febrer del 2014


Comments are closed.