Comunicat | ARRAN Palma davant la detenció de tres militants

Publicat el

Aquest matí han detingut a tres militants d’Arran a Palma, acusats d’un delicte contra la llibertat de culte i ocupació d’un temple religiós. Els càrrecs que s’imputen són fruit d’una acció duta a terme el passat 9 de febrer a l’Església de Sant Miquel, de Ciutat, promoguda per la plataforma antipatriarcal de Mallorca, per exigir la retirada de la reforma de l’avortament que el PP està duent a terme sota el mandat de l’Església Catòlica.

Les detencions s’han dut a terme quan les persones s’adreçaven als seus llocs de treball i estudis, buscant novament una posada en escena de major criminalització de les militants.

Com a resposta a les detencions, aquest matí, s’han concentrat una vintena de persones davant la comissaria de la Policia Nacional de Palma, exigint la llibertat de les tres joves detingudes, i demostrant que ni la seva criminalització ni les seves amenaces constants a les persones que s’organitzen, lluiten i assenyalen els culpables, no han servit, ni serveixen ni serviran de res. La resposta de la Policia Nacional ha estat identificar a totes les persones concentrades, amenaçant-les de multar-les amb sancions de 3.000 euros, i amb càrregues, per evitar que aquestes mostressin la seva solidaritat.

Una altra concentració ha estat convocada davant dels jutjats del carrer Alemanya de Palma per exigir la llibertat sense càrrecs de les persones detingudes.

Novament, volem aprofitar per assenyalar qui són els violents i els criminals, que ens imposen a base de lleis, de detencions, d’amenaces i de sancions, un model de societat patriarcal, mancada de drets i de llibertats. La repressió no farà que deixem d’assenyalar els culpables de les retallades als nostres drets, ni que deixem de lluitar per aquests; pel dret al propi cos, pel dret a la dignitat i pel dret a una vida lliure.

Palma, Mallorca, Països Catalans, 17 de febrer del 2014
Alerta Solidària i Arran Mallorca


Comments are closed.