L’Estat Culpable, CiU còmplice! Dos militants d’ARRAN entre els set independentistes cridats a l’Audiència Nacional

Publicat el

Dues companyes d’ARRAN declararan aquesta setmana a l’Audiència Nacional. Ho faran els propers dimecres i divendres després que cinc independentistes més hagin passat, en cinc dies diferents, per davant dels jutges del tribunal polític de Madrid des del dia sis de febrer.

L’Audiència Nacional, descendent natural del franquista Tribunal de Orden Público, amenaça set companyes nostres amb dures imputacions per “ultratge a Espanya”, “Injuries a la corona” i “apologia del terrorisme” per la crema de simbologia espanyola i l’exhibició de fotografies de dues preses catalanes vinculades a ETA la passada Diada de l’Onze de setembre a Barcelona.

Atenent als fets exposats, des d’ARRAN volem fer públiques les següents consideracions:

  • Aquestes noves imputacions de l’Audiència Nacional formen part d’una estratègia mesurada de persecució a les organitzacions de l’Esquerra Independentista i el conjunt dels moviments populars. Ho hem manifestat repetidament i ho mantenim ara: L’Estat Espanyol, a través dels seus jutges i policies i en estreta col·laboració amb els seus aliats autonòmics, reprimeix tota mostra de disconformitat als carrers. Així ho demostren la quantitat de multes, judicis polítics, detencions i fins i tot empresonaments dirigits contra la nostra organització i el conjunt dels moviments populars de l’esquerra transformadora.
  • Denunciem de forma especialment contundent el paper col·laboracionista del Govern de Convergència i Unió (CiU) i del cos de Mossos d’Esquadra. Els indignes abanderats del “nou país” i la seva policia política mostren una vegada més la seva veritable cara.  Caminen de la mà de l’Estat Espanyol per garantir el manteniment de l’status quo i la seva posició de poder. Ho fan reprimint amb duresa aquelles veus que, des de fa més de quatre dècades, lluiten amb fermesa per l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans. Tot plegat mentre retallen drets i es venen mig país a preu de saldo.
  • Cap tribunal polític ens farà retrocedir. Davant de la repressió, el jovent independentista, socialista i feminista dels Països Catalans ens refermem en el compromís i la nostra lluita. Una lluita que passa per la defensa incansable dels nostres drets com a poble, persones i classe i que és molt més poderosa que qualsevol sentència o cop de porra. Així mateix, volem mostrar públicament la nostra solidaritat amb totes les companyes represaliades.

Contra la repressió de l’Estat i la complicitat de les nostres elits regionalistes, encoratgem al jovent a mobilitzar-se en la concentració que tindrà lloc el proper divendres 21 de febrer a les 19h30 davant la seu de CiU de Barcelona (C/Còrsega 333).

ARRAN, Organització Juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 18 de febrer de 2014


Comments are closed.