#AvortemLaContrareforma: Segueix la mobilització a favor de l’avortament lliure i gratuït als Països Catalans

Publicat el

La contrareforma ultraconservadora de la llei de l’avortament del Partit Popular (PP) amb el ministre ha despertat la indignació als carrers. L’oposició a la llei es materialitza des de fa mesos (molt abans fins i tot que es fes pública) en moltes i multitudinàries mobilitzacions arreu de l’Estat Espanyol. El moviment feminista dels Països Catalans, amb el suport actiu de les organitzacions de l’Esquerra Independentista no és, per a res, una excepció a la norma. Sense anar gaire lluny les darreres, setmanes han tingut lloc diverses accions davant les seus del PP i en esglésies d’arreu del país. El cas més sonat tingué lloc a Mallorca, on l’estreta col·laboració entre el bisbat i la policia va donar lloc a la detenció de tres militants d’ARRAN Palma que havien participat en una acció de protesta a l’Església de Sant Miquel de Palma el diumenge 9 de febrer.

El mateix diumenge, a Barcelona, una trentena de militants feministes s’encadenaven a les portes de la basílica de la Sagrada Família. A Tarragona setanta dones sorprenien els vianants amb una performance a les escales de la Catedral . Tot plegat després que, el dia anterior, dos milers de persones marxessin pels carrers de la ciutat en una manifestació convocada per la plataforma Vallès per l’Avortament Lliure i Gratuït.

http://informatiutk.files.wordpress.com/2014/02/la-foto-2.jpgDespleguen una pancarta a Lleida durant la concentració

El passat cap de setmana, pocs dies després que els vots d’Unió i el PP avalessin la tramitació de la llei de Gallardón, es van convocar més mobilitzacions en diversos indrets dels Països Catalans. El divendres 14, milers de persones es van aplegar en una manifestació convocada davant la Delegació del Govern i que va concloure a la Plaça de la Catedral. Simultàniament a Lleida centenars de persones es concentraven i desplegaven una pancarta a la façana de la Seu Nova.  L’endemà a Palma, la Plataforma en Defensa del Dret a l’Avortament treia al carrer dos milers de persones que va recórrer els carrers de la ciutat des de l’estació intermodal fins la Plaça de la Reina. A aquestes tres mobilitzacions cal sumar-hi nombroses accions com la irrupció de diverses persones en una església a Banyoles.

Manifestació el dissabte dia 15 de febrer a Palma

La lluita contra la nova llei de l’avortament i a favor del dret a decidir sobre els nostres propis cossos no s’atura. Després d’un mes de febrer carregat de lluita feminista cal mantenir el to mobilitzador per tal d’aconseguir aturar la llei i per respondre amb tota la contundència davant d’una eventual aprovació.

Visca la lluita feminista!

 

 

 

 

 

 


Comments are closed.