3000 persones prenen els carrers de València sota el lema “Juntes sense por, desobeïm les vostres lleis”

Publicat el

Amb aquesta marxa unitària es va voler fer una crida a la unitat contra l’anomenada llei mordassa i la contrareforma de la llei de l’avortament. La manifestació va estar seguida per un fort desplegament policial, amb policies antidisturbis i dos helicòpters sobrevolant la ciutat.

Després d’uns primers instants de tensió la manifestació es va posar en marxa des de la plaça Sant Agustí. El to de la marxa va ser molt combatiu durant tota el recorregut. A la plaça de l’Ajuntament es va cremar un ninot en forma de policia. Es van realitzar diferents accions, entre elles un mural on es podia llegir Foc al capital en la seu d’un banc, així com la crema de banderes espanyoles davant de Delegació de Govern. La manifestació va acabar a la plaça de la Mare de Déu, ja que l’ajuntament de València vol prohibir les concentracions en aquesta mítica plaça del cap i casal. Allí unes dones amb les cares tapades van mostrar pancartes a favor del dret a decidir sobre els nostres cossos. Un grup de joves va continuar fins les Corts i va acabar a les Torres de Serrans.

No es va produir cap incidència durant la manifestació, tot i que en acabar uns policies van baixar de furgons policials al barri de Benimaclet on, després d’agredir dos joves, els van detindre. Ara mateixa ja es troben en llibertat. El 19 de febrer ha suposat un pas endavant en la lluita per prendre els carrers a la ciutat de València. Vam demostrar que juntes sense por podem aconseguir tot allò que ens proposem.

Les joves desobeirem les seues lleis injustes.
No a la llei mordassa, no a la contrareforma de la llei de l’avortament!


Comments are closed.