Palma | Crònica: 8 de març, joves lliures, feministes i desobedients!

Publicat el

Com cada 8 de març, el passat dissabte, la lluita feminista sortí als carrers de Palma per a denunciar les injustícies i defensar els drets de les dones, que es veuen dominats pel patriarcat i el capitalisme, on l’Estat i l’Església són els màxims responsables. Així, la manifestació començà sobre les 12.30 del matí, amb una pancarta unitària que resava “Lluitam pels nostres drets. Contraatac feminista!”.

Durant la manifestació quedà ben clar la posició dels feministes que marxaven per Palma: el patriarcat oprimeix a totes les dones, a més, de denunciar la forta aliança criminal que manté amb el capitalisme, tot des d’un punt de vista de classe. Així mateix, també era present la defensa dels drets sexual i reproductius exigint un avortament lliure i gratuït, car aquests drets estan amenaçats amb la nova Llei Gallardón.

La manifestació donava una imatge de combativitat amb càntics com “Visca la lluita feminista” o “Alerta que camina la lluita feminista per les vies mallorquines”. També, hi hagué mostres de suport als feministes que foren detinguts arran de l’acció de fa unes setmanes a favor de l’avortament en l’església de Sant Miquel.

La mobilització acabà a la plaça Porta Santa Catalina, on trobàrem un vermut solidari per cobrir la repressió que pateix els moviments feministes, a més de música i un ambient festiu. També, allà, es va llegir el manifest unitari de les organitzacions convocants (Feministes en acció, Assemblea Antipatriarcal i Dret a Decidir) finalitzant la diada de les dones treballadores.

I sempre hem de recordar que tot els dies són 8 de març! La lluita feminista seguirà lluitant cada dia a peu de carrer contra tot atac que toqui els nostres drets!

Palma, Mallorca, Països Catalans, 11 de març del 2014


Comments are closed.