Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua! El jovent dels Països Catalans en defensa de l’Ebre

Publicat el

 

Miguel Arias Cañete afirmava l’any 2000 que el Pla Hidrològic Nacional (PHN) del govern d’Aznar tiraria endavant “per collons” i comparava la seva tramitació al Congrés de Diputats amb un “passeig militar”.  Catorze anys després, el ministre recupera el seu esperit autoritari. Ho fa novament com a ministre d’Agricultura d’un govern dèspota i ultraconservador, presentant un nou Pla Hidrològic que, en cas que tiri endavant, resultarà igualment devastador per al riu Ebre.

El passat divendres 28 de febrer el Consell de Ministres feia pública l’aprovació el nou Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre. Aquest nou pla fixa un cabal molt llunyà de 3.100 hectòmetres cúbics, molt llunyà al que reclama la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE). Suposa, de fet, una condemna de mort del Delta en termes ecològics. El govern del Partit Popular (PP) pretén novament privatitzar un bé comú tan essencial com és l’aigua i posar-lo al servei dels interessos especulatius i les grans constructores.

La PDE ha mostrat la seva oposició frontal al nou pla de conca de l’Ebre i ha anunciat una manifestació per al proper diumenge 30 de març. Des d’Arran, volem refermar públicament el nostre compromís amb la defensa del territori i mostrar el nostre suport incondicional a la lluita de la PDE en defensa del riu Ebre. Així mateix, encoratgem al jovent dels Països Catalans a participar de totes les mobilitzacions que es convoquin d’ara endavant.  Presentem batalla, ara i aquí, als interessos de grans empresaris i especuladors que pretenen apropiar-se dels nostres rius i destruir de passada el nostre entorn natural per tal d’acumular riquesa i poder.

Ni un pam de terra, ni una gota d’aigua!
El jovent dels Països Catalans defensem l’Ebre

CONVOCATÒRIA:
30 de març de 2014 a les 11h30
Aparcament de les escoles de Sant Jaume d’Enveja


Comments are closed.