21 anys després, seguim ací, seguim amb tu, Guillem.

Publicat el

Ara fa 21 anys que Guillem Agulló i Salvador era assassinat a Montanejos a mans d’uns feixistes. Va ser assassinat un 11 d’abril mentre acampava amb els amics. Va ser assassinat per les seues idees polítiques. Perquè era maulet i antifeixista i això molestava. Feia nosa en una València presa pels feixistes.

Després del seu assassinat va venir la manipulació als mitjans de comunicació, van venir els articles de Las Provincias, els reportatges a Canal 9… va venir la criminalització a la militància del jove Guillem, que era acusat de ser un violent.

I els poders fàctics de l’Estat es van ocupar de la resta. El juí va ser tota una farsa. L’únic acusat quasi no va complir condemna i es va eliminar tota prova de que allò era una assassinat polític.

D’això fa 21 anys…

Fa 21 anys i continuem veient noves agressions feixistes. Continuem veient com partits com España 2000 o PxC continuen utilitzant l’odi com campanya electoral. Continuem veient com els mitjans de comunicació criminalitzen les joves militants de l’Esquerra Idependentista i d’altres sectors polítics i socials que van a qüestionen el sistema.

Però també hem continuat eixint als carrers, hem continuat ocupant espais, construint alternatives, lluitant per uns Països Catalans lliures i sense feixisme. Hem continuat amb la memòria de Guillem Agulló i Salvador, de Salvador Puig Antich, de Miquel Grau i de tants altres.

Perquè el millor homenatge és la victòria,

21 anys després, seguim ací, seguim amb tu, Guillem.


Comments are closed.