Sagrada Família | L’Ateneu es queda! Primer intent de desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample aturat!

Publicat el

Aquest matí s’ha suspès el desallotjament de l’Ateneu! Moltes gràcies pel vostre suporgt i per fer-ho possible!! L’Ateneu es Queda!!

Aquest és l’article publicat a la Directa sobre la jornada d’avui:

Imatge

El jutjat decreta la suspensió del desallotjament de l’Ateneu Popular de l’Eixample

Un taxi que traslladava la comitiva judicial s’ha aturat davant l’Ateneu Popular de l’Eixample –a la confluència dels carrers Sicília i Rosselló de Barcelona– a quarts de dotze del migdia. Davant seu hi havia una setantena de manifestants que es resistien a l’ordre de desallotjament dictada per un jutjat de primera instància de Barcelona. Els representants del jutjat han optat per intercanviar unes paraules a peu de taxi amb l’administrador de finques que va interposar la denúncia contra les actuals usuàries de l’immoble (situat al passeig Conradí 3 del barri de la Sagrada Família de Barcelona), i després de regirar paperassa han marxat. No ha estat fins un quart de quatre de la tarda, quan l’advocat de l’ateneu ha rebut la notificació oficial confirmant la suspensió de l’ordre de llançament. Els propers dies haurien de comunicar una nova ordre, malgrat que en casos similars el Servei d’Actes i Comunicacions Civil de la Ciutat de la Justícia acostuma a acordar amb els Mossos d’Esquadra com i quan efectuar el desallotjament forçós.

En la concentració d’aquest matí hi havia diverses generacions d’activistes que durant els prop de 10 anys d’història han passat per l’ateneu eixamplí. S’han desplegat dues pancartes on es llegia “Ateneu Popular de l’Eixample Resisteix” i “L’Ateneu es queda. El barri contra l’Especulació”. Aquesta última fa referència al fet que tot el procés que ha dut fins a l’ordre de desallotjament està lligat a un pla que preveu diverses requalificacions i que, segons s’explica en aquest article de La Intervia, té motivacions especulatives. “

SEGUIM FENT BARRI I CONSTRUÏNT L’ALTERNATIVA!
L’ATENEU RESISTEIX!!

(Esteu atentes a les properes convocatòries i novetats sobre el desallotjament: seguiu @AteneuEixample al twitter!)


Comments are closed.