Crònica | 25 d’Abril desobedient a València per la independència dels Països Catalans

Publicat el

Un altre cop l’Esquerra Independentista recorre els carrers de València per commemorar el 25 d’abril. Enguany l’EI ho va fer sota el lema : “Desobeïm per canviar-ho tot”, ja que enguany més que mai era necessari dir ben alt que volem la independència de la nostra terra per canviar-ho tot.
Un miler de persones va configurar el bloc de l’EI, que va transcórrer sense cap tipus d’incident i en un ambient reivindicatiu i de lluita.

Al llarg de la manifestació es van treure pancartes de pals, una d’Arran on es podia llegir “Sense València no hi ha independència”, més al darrera una altra denunciant que cap tripartit no ens farà lliures, en clara referència a un possible tripartit al Govern de la Generalitat en la següent legislatura.

Mentre que la resta de convocants van seguir fins la plaça del Parterre, l’Esquerra Independentista es va desmarcar del recorregut oficial i va fer un acte polític propi a la plaça del Patriarca, allà es va fer una muixeranga i seguidament va tocar una cançó Borja Penalba i Tomàs de los Santos.

Després va venir el parlament, a càrrec d’un company del SEPC i d’una companya d’Arran, ambdós van llegir el manifest d’enguany, on es reivindicava la necessitat de la construcció dels PPCC així com de la desobediència com millor aliada de la classe treballadora. També es denunciaven els atacs a la llengua soferts últimament, així com atacs a l’ensenyament públic, la popular llei mordassa o la contrareforma de la llei de l’avortament.

Un cop llegit el manifest, entre totes les presents es va dur a terme l’acció de cremar banderes espanyoles, franceses i europees. L’acte va acabar amb la muixeranga i el cant dels maulets mentre es cremaven quatre bengales creant una quatribarrada de foc.

Convocats per SOM Països Catalans, un centenar de persones el matí del 26 d’abril van fer una cercavila pel centre de la ciutat del Túria fins arribar a la seu del PP per denunciar els atacs al català que estem sofrent. Un cop a la seu dels populars es va llegir el manifest i es va fer uns PPCC de llibres de narrativa i poesia infantil i juvenil que seran donats a diferents escoles en lluita del País Valencià.


Comments are closed.