Primer de Maig de 2014 | Joves dels Països Catalans: UNIM-NOS, RESISTIM, CONSTRUÏM Socialisme!

Publicat el

 

Aviat es compliran set anys de l’esclat de l’actual crisi del sistema productiu i les condicions de vida de les classes populars dels Països Catalans segueixen empitjorant a marxes forçades. Sofrim les conseqüències de brutals plans de retallades i privatitzacions que han suposat el desmantellament del sector públic i l’extinció d’un Estat del Benestar que mai vam arribar a tenir. Som víctimes d’EROs, de l’atur, de les rebaixes salarials, la pobresa i la pressió fiscal. Hem patit dues reformes laborals que ens sotmeten a la precarietat i la indefensió als nostres llocs de treball. Ens han obligat a assumir el pagament del deute d’empresaris i banquers. Ens han tret de les mans moltes de les conquestes socials que foren, temps enrere, el producte de mil batalles victorioses de la classe treballadora. Hem vist com rescataven bancs i caixes mentre la policia treia la gent de casa seva per la força.

La “sortida de la crisi” que ara alguns s’atreveixen a preveure és, sens dubte, una mala notícia per a la immensa majoria de la nostra societat. I és que a dia d’avui és ben clara la finalitat de les receptes que el capital imposa a casa nostra de forma implacable: garantir la seva continuïtat, sortir reforçat de la situació actual i, en definitiva, avançar cap a un model d’organització de la societat encara més desigual i antidemocràtic. Els “brots verds” de l’economia ho són només per aquells qui, davant la crisi, han estat capaços d’eixamplar la seva fortuna i augmentar les seves quotes de poder.

El jovent patim de forma intensa l’ofensiva capitalista dirigida cap a les classe populars. El jovent i les dones som víctimes de l’atur més que qualsevol altre col·lectiu. Els nostres salaris són més baixos. Patim la temporalitat als nostres llocs de treball. Treballem amb contractes de pràctiques i en ocasions ho fem sense cobrar o fins i tot pagant per anar a la feina. El capitalisme ofega tota voluntat d’emancipació i ens fa incapaces d’autorealitzar-nos i desenvolupar lliurement el nostres propis projectes de vida.

No podem oblidar totes aquelles per a les quals la crisi ha estat sempre el pa de cada dia. Les persones migrades, a qui el capitalisme condemna a viure en condicions infrahumanes. I a les dones, a qui el sistema no reconeix bona part del seu treball i que a sobre carreguen sistemàticament amb el pes dels retalls socials. Som, per tant, conscients que ruptura amb el sistema capitalista només es pot entendre vinculada a un trencament amb el patriarcat i les institucions que els sostenen. Perquè són les dues cares del mateix sistema d’explotació i dominació al qual tenim el deure d’enfrontar-nos.

Tanmateix, enmig d’aquest panorama lúgubre i desolador, hem vist també el sorgiment d’espurnes d’organització i mobilització que, poc a poc, dibuixen el camí d’un futur canvi. Marees de colors han omplert els carrers dels Països Catalans en defensa dels serveis públics. Milers de joves han ocupat places i carrers. Veïns i veïnes s’han plantat davant la policia per aturar desnonaments. Treballadores rebels com les de Panrico i Coca Cola, com també les docents de les Illes, ens han donat una lliçó d’autèntica dignitat que ens manté fermes en el convenciment que hi ha vida més enllà de la misèria desoladora que ens planteja el capitalisme.

Però cal anar encara un pas més enllà. Totes i cadascuna de les lluites en defensa dels nostres drets han de caminar necessàriament a confluir en una de sola. La unitat de les lluites és cabdal per construir un pold’oposició capaç de subvertir aquest sistema injust i miserable. El jovent hem de ser, pel nostre descomunal potencial revolucionari i voluntat ferma de canvi, el motor d’aquest procés de construcció de la Unitat Popular. Un espai de resistència al capitalisme i el patriarcat, però també de construcció d’una nova societat que volem construir per demà, en què l’economia sigui de les classes populars i per a les classes populars.

Des d’ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista, tenim molt clar quin és l’horitzó de la nostra lluita: Apostem pel socialisme i el feminisme com a programa polític que ens ha de permetre subvertir tota forma d’opressió, explotació i dominació. Per fer-ho, cal una aposta ferma del jovent dels Països Catalans per trencar d’arrel amb totes les estructures a què ens trobem sotmeses. Trenquem amb els estats Espanyol i Francès, amb la burgesia, la Troika, la Unió Europea, les organitzacions militars imperialistes i les institucions que sostenen el patriarcat.

Fem-ho ara i aquí.

Joves dels Països Catalans:
Unim-nos, resistim, construïm Socialisme!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 29 d’abril de 2014

Convocatòries:

30 d’abril

Vic (Osona) 19.00 h Rambla Davallades
El Vendrell (el Baix Penedès) 19.00 h Portal del Pardo
Gramenet del Besòs ani(el Barcelonès) 19.30 h Plaça de la Vila
Vila de Gràcia (el Barcelonès) 19.30 h Plaça Revolució
Fort Pienc (el Barcelonès) 19.30 h Plaça del Fort Pienc
Reus (el Baix Camp) 19.30 h Passeig Mata

1 de maig

Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental) 10.00 h Avinguda Cerdanyola
Sant Esteve de Palautordera (el Baix Montseny) 10.00 h Plaça Major
Barcelona (el Barcelonès) 11.00 h Plaça Universitat
Castelló de la Plana (la Plana Alta) 11.00 h Plaça Independència
Granollers (el Vallès Oriental) 11.00 h Oficina de Treball
Alacant (l’Alacantí) 11.00 h Escales Jorge Juan
Olot (la Garrotxa) 11.00 h Plaça Cinema Colom
Vilanova i la Geltrú (el Garraf ) 11.00 h Jardins Francesc Macià
València (l’Horta) 11.30 h Plaça Sant Agustí
Palma (Mallorca) 11.30 h Plaça Espanya
Manresa (el Bages) 11.30 h Ben Plantada
Sant Boi de Llobregat (el Baix Llobregat) 11.30 h Plaça Catalunya
Vilafranca del Penedès (l’Alt Penedès) 12.00 h Plaça Jaume I
Girona (el Gironès) 12.00 h Punt de Trobada de la Rambla
Gandia (la Safor) 12.00 h Passeig de les Germanies
Igualada (Anoia) 12.00 h Plaça Castells
Lleida (el Segrià) 12.00 h Plaça del Treball
Mataró (el Maresme) 12.00 h Estació de trens
Pedreguer (la Marina Alta) 12.00 h Parc del Patronat
Terrassa (el Vallès Occidental) 12.00 h Estació Renfe
Barcelona (el Barcelonès) 17.30 h Arc de Triomf
Tarragona (el Tarragonès) 18.00 h Plaça Imperial Tarraco
La Seu d’Urgell (l’Alt Urgell) 18.00 h Passeig Joan Brudieu


Comments are closed.