Mataró | ARRAN Davant el possible assassinat d’una dona de la ciutat, víctima de violència masclista

Publicat el

El jutjat d’instrucció número 2 de Mataró ha enviat a presó provisional i sense fiança l’home detingut el dia 4 d’abril acusat de la desaparició de la seva ex-parella, la Piedad. El jutge afirma que hi ha indicis suficients com per pensar que l’home la matés i enterrés en una zona boscosa al municipi de Dosrius, on la parella tenia una finca.

Tot i que el presumpte responsable del crim negui els fets davant del jutge, explica que la nit de la desaparició era a la finca de Dosrius com una situació habitual en el seu dia a dia. Diu que sovint hi anava a passar la nit per poder donar de menjar a uns gossos que l’equip d’investigació creu inexistents.
L’home havia adoptat en els darrers dies, abans de la desaparició de la dona (dia 4), una clara actitud d’assetjament. En un únic dia li va arribar a fer fins a setze trucades de telèfon, ja que com ell mateix diu la ruptura sentimental el va fer “embogir”.

El cos de la dona encara no ha estat trobat, ni per la Unitat Central de Persones Desaparegudes, ni per el centenar de veïnes i veïns del barri de Cerdanyola que en un acte de solidaritat s’han endinsat massivament al bosc per trobar la dona desapareguda.

Des d’Arran Mataró volem manifestar el nostre total rebuig a qualsevol tipus de violència masclista , i en concret davant d’aquest cas que ens toca de tant a prop. Volem també traslladar als familiars i amics una càlida abraçada i els hi enviem tota la força i el suport en un moment tant difícil com és el que estan vivint aquests dies.

Els assassinats, les agressions, els abusos sexuals i els maltractes són només la cara visible del sistema patriarcal, els atacs i la violència física són la conseqüència d’un sistema que ens tanca i restringeix, són la conseqüència d’un sistema que considera la dona (o la parella) una propietat i que ens sotmet a una concepció de l’amor possessiva i retrògrada. També considerem violència de gènere tot tipus d’assetjament (com les trucades que va rebre la dona abans del dia de la seva desaparició), agressions psíquiques, xantatges , manipulacions o menyspreus a les nostres parelles com a forma de submissió. A més cal tenir en compte que aquest tipus de violències de gènere segueixen sent la primera causa de mort entre les dones de 15 a 44 anys arreu del món.

També en formen part d’aquesta enorme xarxa de violències del patriarcat tot tipus de conductes i situacions tan socialment acceptades com ara els rols imposats pel gènere, la publicitat masclista, les restriccions a l’hora decidir sobre els nostres cossos, qualsevol tipus de micromasclisme i un llarg etcètera de conductes normalitzades que ens oprimeixen i ridiculitzen el paper de la dona.
Des d’Arran Mataró ho tenim clar, hem d’utilitzar l’autodefensa com a resposta a les agressions d’aquest tipus per tal de combatre tot l’esmentat. L’única manera d’acabar amb aquestes dinàmiques és destruir el patriarcat i trencar tot el que aquest porta al seu darrere.
Trobem en el feminisme la nostra eina de combat per superar el patriarcat i construir una societat que sigui lliure de veritat!

Trenquem el silenci.
Contra totes les violències de patriarcat, cap agressió sense resposta!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
A Mataró, 12 de maig de 2014


Comments are closed.