17 de maig | Dia internacional contra la LGTBfòbia: Sigues lliure, estima com, on i amb qui vulguis!

Publicat el

El jovent dels Països Catalans encarem un any més el 17 de maig, dia internacional contra la LGTBfòbia. Sembla mentida que només fa uns quants anys les sexualitats que quedaven fora de l’heterosexualitat, fossin considerades patologies que calia curar. Ha passat el temps i, tot i les millores en aquesta qüestió, estem encara a anys llum d’assistir a un veritable canvi de paradigma. A efectes reals, la fòbia contra les sexualitats dissidents continua sent avui una realitat ben present.

En el nostre dia a dia, seguim veient com la discriminació i la no acceptació de les opcions sexuals no normatives continuen sent un important motiu d’exclusió social i discriminació. Els casos del company Arkaitz del Vendrell –que ha rebut insults per part de PxC– o de l’homofòbia del “proyecto PILLA-PILLA” són la punta de l’iceberg; són l’evidència més clara de que la LGTBfòbia continua estenent els seus tentacles sobre totes aquelles que no practiquem els models de vida imposats per l’heternormativitat del patriarcat i la seva cultura de la monogàmia imposada. A casa, a l’escola i a la feina milers de joves ens veiem abocades a la clandestinitat sexual, a continuar tancades en els armaris de la por i del rebuig. Ens veiem abocades a l’exili dels nostres pobles a les grans ciutats, on tancades en les gàbies del capitalisme es construeixen miratges, oasis de “llibertat” rosa, de llibertat sexual, on convertir-nos en carn de consum i en simples clients passius.

Malgrat tot i per damunt d’exilis sexuals, de LGTBfòbia, de discriminació, i de els intents d’assimilació institucional, la nostra aposta continua sent la fermesa front aquells que no ens deixen viure una vida que valgui la pena viure. Continua sent l’autodefensa front els atacs del patriarcat i la heteronorma. Continua sent la dissidència sexual i la desobediència als seus models de vida reaccionaris. Per damunt de tot viurem, estimarem, i lluitarem!

Sigues lliure,
Estima com, on i amb qui vulguis!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
SEPC, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans
Als Països Catalans, 16 de maig del 2014


Comments are closed.