#40aklibre | Contra la repressió política, som el vostre pitjor malson!

Publicat el

Ahir, dimecres 11 de juny, ens vam assabentar que l’Audiència Nacional ha absolt quaranta companys del moviment juvenil basc acusats de formar part de l’organització il•legalitzada SEGI (i declarada organització terrorista l’any 2007 pel tribunal suprem). Els joves van ser detinguts a finals de novembre de l’any 2009 en una macrooperació policial dirigida pel jutge de l’Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska. El govern Socialista, amb Alfredo Pérez Rubalcaba al capdavant del ministeri d’Interior, va donar per escapçada la cúpula de l’organització juvenil, a la qual considerava “l’organització juvenil d’ETA” i màxima responsable de la violència urbana al País Basc i Navarra.

Les detencions va culminar en un període d’incomunicació que van aprofitar per duu a terme tortures i generar autoinculpacions. Després alguns d’ells han hagut de passar entre 1 i 2 anys de presó preventiva. La fiscalia defensava les tesis policials i donava per bona els testimonis dels acusats sota circumstàncies d’incompliment dels drets humans. La decisió del tribunal ha estat absoldre’ls, tot i que la fiscalia demanava nou anys de presó per a nou d’ells, acusats de ser dirigents i set anys per a la resta com a suposats membres.

El jovent independentista, socialista i feminista dels Països Catalans celebrem aquesta decisió. Encara que condemnem la repressió als moviments juvenils independentistes i d’esquerres dels pobles oprimits de l’Estat Espanyol. N’estem fartes que Espanya ens persegueixi per ser desobedients i que ens prohibeix fer política.

“Queda prohibido no sonreír a los problemas,
no luchar por lo que quieres,
abandonarlo todo por miedo,
no convertir en realidad tus sueños.” (Pablo Neruda)

Som el vostre pitjor malson, les joves de les nacions oprimides unides contra la repressió política!

ARRAN ,organització juvenil de l’Esuqerra Independentista
Als Països Catalans, 12 de juny de 2014


Comments are closed.