Desobediència i lluita contra la #MarcaEspaña

Publicat el

Les bases sobre les quals s’assenteix la #MarcaEspaña són les mateixes sobre les quals s’assentava el coliseu romà “Pa i Circ”. Aquesta Marca no és més que una il•lusió, més quan veiem que cada vegada hi ha menys pa per a la majoria i pitjor circ. I un circ basat en l’elitisme, cada vegada més feridor veient les desorbitades primes que cobren els esportistes o els comentaristes de la caverna mediàtica. En aquest temps on la Selecció Espanyola pretén representar a l’Estat espanyol no podrien fer-ho de millor manera: cobrant sous i primes desorbitats, sobre un camp de joc regat de cadàvers de les classes populars; en el qual es podrà conèixer com el Mundial de la vergonya i la resistència popular. I quan el pa està ranci i el circ fa olor de sang solament queda una via: l’autoritarisme, negant el dret a decidir del poble i dels pobles; el dret a decidir-ho tot lliurement.
Nosaltres, les organitzacions juvenils independentistes, socialistes i feministes dels pobles oprimits per l’Estat Espanyol, apareixem avui per assenyalar les bases en les quals s’assenta el projecte de la “Marca España”: violència, manipulació i opressió.

La veritable #MarcaEspaña no és més que la imposició que han exercit sobre els pobles, les classes populars i el propi cos: subjugació i més subjugació. L’Estat espanyol no solament preserva sinó que reforça l’essència feixista i opressora que suposadament havia mort en la seva transició, o més aviat transacció.

És així que avui, les i els joves dels pobles oprimits sota el símbol de la “Marca España”, sofrim amb especial virulència la desocupació estructural, la precarietat laboral, l’eventualitat i emigració, etiquetes normalitzades en la premsa del sistema però que nosaltres no volem deixar de denunciar i assenyalar com a formes de violència i submissió, a les quals cal afegir el terror de la dura ofensiva patriarcal que sofrim les dones.

Les classes populars han estat despullades de l’herència conquistada per la lluita de les àvies i besàvies, perdent-ho tot, fins i tot la por. Així, gràcies a la lluita la por està canviant de bàndol; i episodis exemplars com les lluites i resistències en els municipis i barris dels pobles sota jurisdicció de l’Estat espanyol, i que omplen els noticiaris diàriament de mobilitzacions, autoorganització i barricades, ho deixen clar. En el moment que no tenim res a perdre, s’obren les condicions per guanyar-ho tot. La joventut en cadascun dels nostres pobles hem unit forces, gràcies a la imprescindible solidaritat internacionalista i el treball entre totes, som fins i tot més forts: ¡seremos su peor pesadilla!

Les joves seguirem mantenint-nos fermes i actuant enfront de tota imposició de la “Marca España”. És època de misèria social, però sobretot és època d’organització, i d’estratègia. Les joves ho tenim clar: desobeirem, avortarem les seves lleis opresores. Amb la lluita, sembrarem la independència, el socialisme i el feminisme als nostres pobles.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 18 de juny de 2014


Comments are closed.