El jovent dels Països Catalans NO ens rebaixem!

Publicat el

Amb el començament de l’estiu, arriba també el període de rebaixes a la majoria de comerços dels Països Catalans. La maquinària publicitària del capitalisme es posa en marxa coincidint amb els primers dies de calor, tot vetllant per tal que no oblidem quin és el nostre deure durant el mes de juliol: passar unes quantes tardes tancades en grans superfícies comercials consumit de forma irracional i recórrer desesperades mil i una botigues de roba, els productes de les quals són dissenyats sota uns cànons estètics inassolibles.

Des d’ARRAN impulsem aquest mes de juliol una campanya en contra dels efectes que suposa per a nosaltres, les joves, tot allò que es desprèn del bombardeig publicitari que vivim durant el període de rebaixes.

No ens rebaixem al consum irracional

El capitalisme s’apodera de tots els àmbits de les nostres vides. Per descomptat, el temps que dediquem a l’oci no s’escapa d’aquesta tendència. Multitud de joves als Països Catalans veuen en el consum de productes una activitat d’esbarjo per se i conceben el centre comercial, amb cinema i cafeteria inclosos, com l’espai principal on dediquen el seu temps d’oci.

Aquest fet s’accentua de forma especial en els períodes de rebaixes, quan la maquinària televisiva publicitària estimula de forma més agressiva aquest consum. Aquest model ens fa avançar perillosament a una situació d’alienació i individualisme que afecta de forma ja molt generalitzada la majoria del jovent treballador dels Països Catalans.

Rebutgem rotundament el consum irracional de productes com a activitat d’oci i apostem per un model d’oci no consumista, que fomenti el pensament crític i on la col·lectivitat passi per davant de l’individualisme.

No ens rebaixem a l ’”operació bikini” del capitalisme patriarcal

La indústria de la moda és la principal protagonista d’aquesta època de rebaixes. De forma especialment accentuada, la maquinària publicitària del capitalisme patriarcal ens bombardeja a base d’imatges de dones amb cossos impossibles, tot imposant un estereotip de cos ideal que és origen de frustracions, obsessions i riscos per a la salut.

La publicitat serveix al sistema com a eina ideològica de despossessió de les dones i de mercantilització dels nostres cossos. La seva “operació bikini” és una expressió més de violència patriarcal .

Ens reafirmem, per tant, en la nostra lluita en contra de la pressió estètica com a element fonamental de la nostra acció política feminista. Som boniques tal com som, n’estem orgulloses i no pensem claudicar a les imposicions del capitalisme i el patriarcat.

El jovent dels Països Catalans NO ENS REBAIXEM a les imposicions del capitalisme i el patriarcat! Només lluitant tenim futur!


Comments are closed.