Desobediència per canviar-ho TOT! Reflexions arran de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional a 19 encausades per una protesta al Parlament de la CAC

Publicat el

 

El passat dilluns 7 de juliol, el tribunal polític espanyol de l’Audiència Nacional va absoldre 19 de les 20 persones encausades pels fets ocorreguts durant una protesta al Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya el juny de 2011. La fiscalia demanava condemnes de fins a 5 anys i mig de presó a les 20 manifestants i el Parlament i la Generalitat de la CAC tres. Juntament a aquests, també se sumava a l’acusació el “sindicat” feixista Manos Límpias, que demanava 8 anys a les persones encausades.

Davant d’això, des d’ARRAN volem fer públiques les següents consideracions:

La sentència – que convé no oblidar que ve d’un tribunal polític hereu del franquista Tribunal de Orden Público – evidencia l’actuació desproporcionada del cos de Mossos d’Esquadra i posa una vegada mes de manifest la impunitat amb què operen els agents d’aquest cos de policia, especialment els integrants de l’Àrea de Brigada Mòbil.

Les identificacions polítiques amb fitxers il·legals, vexacions, amenaces, càrregues violentes, etc. formen part del modus operandi habitual dels agents que dirigeix el Conseller d’Interior Ramón Espadaler. Sempre amb la voluntat de perseguir, intimidar i criminalitzar qualsevol espurna que qüestioni les polítiques antisocials de CiU i ERC dirigides en contra les classes populars de la CAC.

El recurs presentat per la Mesa del Parlament amb el suport dels partits del règim – CiU, PP i PSC – i amb l’abstenció còmplice d’ERC mostra la voluntat de totes aquestes forces polítiques de seguir en el camí de criminalitzar totes aquelles que no pensem quedar-nos de braços plegats davant la injustícia. Igualment preocupants són les opinions aparegudes en diversos mitjans que pretenen vincular la sentència a l’actual procés sobiranista que es viu en una part del país, tot justificant la criminalització en pro d’una suposada “defensa de les institucions catalanes”.

Volem mostrar públicament tot el nostre suport i solidaritat amb tot el jovent desobedient i, en general, amb totes aquelles persones que dia rere dia planten cara en tots els fronts de lluita a aquest sistema miserable d’opressió, explotació i dominació.

Des d’ARRAN veiem en la desobediència del poble organitzat l’única via per subvertir la injustícia que es desprèn d’aquelles imposicions a què constantment som sotmeses com a poble, com a classe i com a dones. Desobediència en contra de les polítiques antisocials, en defensa del dret a decidir sobre els nostres propis cossos i les nostres sexualitats; i en defensa de la nostra llengua, cultura i símbols.

Volem insistir en el fet que la desobediència serà l’única garant per fer efectiu el mandat popular a favor del dret a l’autodeterminació del nostre poble. Així mateix, entenem que les actituds mostrades per aquells qui actualment dirigeixen el procés evidencien la seva incapacitat i manca de voluntat desobeir el règim.

De la mateixa manera que ho vam fer el 15 de juny de 2011 per aturar les retallades antisocials, serà necessari que desobeïm amb absoluta determinació els propers mesos per superar la incapacitat de les institucions de defensar els nostres drets.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans 17 de juliol de 2014


Comments are closed.