Les assemblees d’ARRAN Sabadell alliberen un edifici per garantir el dret a l’habitatge del jovent de la ciutat

Publicat el

ARRAN Sabadell reivindica l’okupació d’un edifici abandonat al carrer Riera Villaret nº 76 per garantir el dret a l’habitatge del jovent. L’habitatge va ser alliberat la matinada del dissabte 26 i es fa públic avui, 29 de juliol, per motius de seguretat vers les forces repressives.

El dret a l’habitatge, recollit fins i tot en la Constitució espanyola, no és garantit per a les classes populars catalanes i molt menys per a les joves; és per això que ens veiem forçades a esbotzar les tàpies i cridar ben fort que “Desobeïm l’absurd”. Mentre augmenten les execucions hipotecàries i l’edat d’emancipació de les joves, també ho fa el nombre d’habitatges buits que no són rendibles al mercat capitalista. I això no té cap sentit. Ni gent sense casa, ni cases sense gent.

La necessitat urgent del jovent de disposar d’espais de desenvolupament de la seva autonomia, de sostre i espai mínim de vida, és absolutament desplaçada del debat polític. D’aquesta manera, l’okupació d’habitatges no és tan sols una mesura desesperada de satisfacció d’aquesta necessitat bàsica sinó que pretén ser una eina per a posar al centre de les reivindicacions socials aquesta greu situació que vivim les joves i que s’ha normalitzat tant.

Mentre el jovent avancem en la línia revolucionària que ens permeti viure en una societat justa, que es regeixi per les necessitats de les persones i no per les del mercat, hem de construir alternatives, ara i aquí, que ens permetin viure vides que mereixin ser viscudes.

ARRAN Sabadell, en el marc de la segona etapa de la campanya nacional “Només lluitant tenim futur” declarem la nostra intenció bel·ligerant de prioritzar i impulsar amb tota la nostra força aquesta lluita.

No donarem cap treva a qui fa negoci de la misèria de la majoria, als habitatges buits mentre hi hagi gent sense casa ni a les institucions còmplices d’aquesta situació.

És per això que animem a totes les joves, de la ciutat i d’arreu dels Països Catalans, a mobilitzar-se per reivindicar que sigui satisfet el dret a l’habitatge i a organitzar-se per tal de, si no ens donen el que hauríem de tenir garantit, prendre-ho.

Anomenem H.A Sankara el nou habitatge alliberat a la ciutat. Seguint amb l’opció de l’H.A Cienfuegos –alliberat el 2012- de posar nom de revolucionàries als espais alliberats de la ciutat; tot reivindicant de forma clara la seva naturalesa política.

Amb aquesta nova okupació, pretenem que s’iniciï una dinàmica continuada de lluita pel dret efectiu de les joves a l’habitatge; des de les joves de classe treballadora i per a les joves de classe treballadora.

Pel dret del jovent a l’habitatge,
ARA i AQUÍ construïm alternatives

ARRAN Sabadell
(ARRAN Sabadell Creu Alta-Nord / ARRAN Sabadell Centre-Sud)


Comments are closed.