Capitalisme és corrupció! El jovent dels Països Catalans contra el saqueig organitzat

Publicat el

 

La classe treballadora dels Països Catalans som víctimes d’un robatori organitzat per part d’aquells qui diuen representar-nos a les institucions. Repetidament apareixen casos de corrupció i la majoria de persones imputades superen els processos judicials sense complir cap mena de condemna. L’opacitat que envolta la major part dels casos garanteix que no siguem mai conscients de quants d’aquests imputats han acabat a la presó.

El Govern Espanyol menteix descaradament quan diu que està lluitant contra la corrupció i amb lleis inútils que passen per ser simples rentats de cara. Però el problema de la corrupció no afecta només a les institucions espanyoles. Es tracta d’un un problema global que colpeja el conjunt de la nostra nació, els Països Catalans.

Aquest problema té a veure amb la lògica individualista del sistema capitalista i en la forma com aquest es concreta al nostre país. El pacte de les nostres elits regionalistes amb l’Estat Espanyol, que resultà en el règim del 78, ha estat font de corrupció a molts municipis Països Catalans, així com en les institucions autonòmiques. Els mateixos que van pactar les condicions d’una falsa transició han estat recompensats pel seu paper de col·laboradors

Recentment hem viscut diversos episodis que fan palès que la corrupció és, ara per ara, un una problemàtica generalitzada als Països Catalans. Jordi Pujol, que durant 23 anys fou President de la Generalitat de Catalunya, admetia fa una setmana haver mantingut durant anys grans quantitats de diners a l’estranger sense regularitzar. . També Jaume Matas, que va ser president del Partit Popular a les Illes, ha entrat a la presó recentment per haver comès prevaricació, suborn, apropiació indeguda, falsedat documental, tràfic d’influències, blanqueig de capitals, delicte fiscal i delicte electoral. Carlos Fabra, líder del Partit Popular de Castelló durant 22 anys i President de la Diputació durant 16, també entrarà a presó. Parlem del mateix Fabra que ha “guanyat” 9 vegades jugant a la loteria i que té una estàtua inspirada en ell en un aeroport en què mai hi ha aterrat un sol avió.

La corrupció és un element inherent en el capitalisme. Més enllà dels casos que són perseguits per la llei, gran part de pràctiques corruptes es troben protegides pel sistema. La burgesia, aquesta classe paràsita que deslocalitza la producció, que retalla salaris i acomiada impunement mentre acumula beneficis milionaris, fa mans i mànigues per no haver de pagar impostos, tot contribuint encara més al procés despossessió del conjunt de les classes populars. Tot plegat amb la connivència de polítics i mitjans de comunicació que repeteixen fins la nàusea que la crisi que vivim és, en bona part, culpa dels treballadors que treballen en l’economia submergida. Si mirem les xifres reals, veiem que el 72% del frau fiscal el fan les grans empreses de l’IBEX 35, el 17% la petita i mitjana empresa i l’11% els autònoms i el sector no empresarial (Font: Sindicat de Tècnics d’Hisenda).

És un deure del jovent dels Països Catalans mantenir un ferma lluita contra la corrupció com a part de la nostra batalla per enderrocar el sistema capitalista a casa nostra. Cal que denunciem amb contundència els empresaris i polítics corruptes, sempre conscients que, lluny de representar-nos i defensar els nostres drets, les seves institucions són meres eines per seguir espoliant la nostra classe.

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 30 de juliol de 2014


Comments are closed.