#YesScotland | ARRAN davant el referèndum d’autodeterminació a Escòcia

Publicat el

El proper 18 de setembre tindrà lloc a Escòcia un referèndum sobre la independència respecte al Regne Unit. Escòcia fou independent fins al 1707, quan va ser forçada a signar l’Acta d’Unió amb Anglaterra per a crear el Regne Unit. Des de llavors ha existit quasi ininterrompudament un moviment per la independència d’Escòcia que, des que el 1998 aconseguiren un parlament propi i una major autonomia, no ha parat de créixer arribant a aconseguir que s’hi convoque un referèndum el proper dijous.

El Regne Unit és un estat forjat a partir de la imposició, el colonialisme i l’opressió sobre altres pobles i històricament ha sigut una peça fonamental per a l’imperialisme i la guerra al món. Ara fa campanya junt amb els seus aliats imperialistes (EUA i UE) pel NO a la independència. La independència de la nació escocesa suposaria trencar un estat clau per als interessos de l’imperialisme i per tant convé que aquest es trobe unit i fort. També plana la por a un procés de ruptura democràtica que obri les portes a un nou estat socialment just on, per exemple, s’elimine l’armament nuclear, com ja s’ha promès des del govern escocès en cas d’aconseguir el Referèndum arribi a bon port.

Des d’ARRAN, volem expressar el nostre clar suport al poble escocès en l’exercici de l’autodeterminació, un dret democràtic bàsic que reivindiquem per a tots els pobles del món. Davant de la pregunta del referèndum ens posicionem a favor del SÍ a la independència d’Escòcia i emplacem al jovent dels Països Catalans a mostrar la seua solidaritat internacionalista amb el poble escocès donant suport a la seua llibertat.

Animem a tot el poble escocès, i en especial al jovent, a continuar en aquesta lluita; a fer de la mobilització popular la protagonista d’aquest referèndum i del procés d’independència, a combatre i trencar amb els plantejaments autonomistes o federalistes que entorpeixen aquest procés i, sobretot, a seguir lluitant per tal que aquesta independència vinga acompanyada d’una major justícia social i aconseguir una Escòcia realment lliure: independent, socialista i feminista.

VISCA LA LLUITA DELS POBLES OPRIMITS!
LA SOLIDARITAT ÉS LA TENDRESA DELS POBLES!
SÍ ESCÒCIA, YES SCOTLAND, AYE ALBA!


Comments are closed.