9 d’octubre de 2014 | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble!

Publicat el

Com venim fent els darrers anys, Arran ix als carrers de les viles i ciutats per commemorar el 9 d’Octubre, la Diada Nacional de la ciutat de València. Eixim aquesta diada per visualitzar la nostra lluita, per no deixar el nostre poble en mans d’aquells qui han atacat sistemàticament la nostra cultura i la nostra dignitat.

Eixim al carrer per construir un país: els Països Catalans. Perquè les classes treballadores hi tenim molt a guanyar i un sistema patriarcal per enderrocar.

Aquest 9 d’octubre reivindiquem amb més força que mai que les classes treballadores dels Països Catalans no renunciarem a cap dret. Perquè més enllà de reivindicar l’entrada de Jaume I a la ciutat de valència, el 9 d’octubre deu ser una data per denunciar els abusos que patim com a classe, per recordar la misèria a la qual ens avoca l’actual sistema capitalista i patriarcal. Perquè no volem que sols es visualitze un nacionalisme burgés carregat de folklorisme que no sap bé quina nació defensa, que ens vol vendre un canvi que sols passa per guanyar les pròximes eleccions autonòmiques, i participar d’un joc electoralista on a la classe treballadora no la volen partícip, sinó com a mera espectadora de pactes que sols fan afeblir-nos més i vendre al servei del mercat. Per què ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer.

No farem cap renúncia social. Perquè som allà on la lluita és més present; als desnonaments, els acomiadaments de les empreses que tan sols busquen augmentar els seus beneficis. Denunciem l’OTAN i la UE com espais imperialistes que no deixen expressar la voluntat dels pobles i que ens imposen polítiques econòmiques d’austeritat que sols porten al sofriment massiu del poble treballador.

No farem cap renúncia tampoc en clau de gènere. Perquè hem tingut una xicoteta victòria amb la retirada de la contrareforma de l’avortament de Gallardón, ara els socialdemòcrates ens volen vendre l’antiga llei de Zapatero com un èxit, i els hem de denunciar allà on vagen per dir-los que aquesta llei no ens val, ara més que mai, hem de dir ben fort: Volem un avortament lliure i gratuït. Perquè apostem pel lliure dret a decidir com volem ser i com volem relacionar-se, perquè apostem per l’apoderament de totes les dones silenciades, perquè apostem pel feminisme i la destrucció del patriarcat.

No farem cap renúncia nacional. Al País Valencià sabem ben bé de què parlem: de postures històricament ambigües, de regionalismes que neguen la identitat catalana de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó. D’una feina que ha fet la burgesia ja siga nacional o estatal, per tal d’enfrontar-nos els uns amb els altres. De la destrucció sistemàtica dels nostres símbols i costums i de la nostra cultura. Arran i el conjunt de l’Esquerra Independentista s’ha enfrontat sempre a aquests fets, lluitant contra el blaverisme i tota mena de regionalisme que trenca o negua la nostra nació. Perquè el Sénia ni és ni serà cap frontera.

Perquè no renunciem, aquest any tornem a fer-nos escoltar ben fort. La lluita és l’únic camí. Perquè no veiem solució participant del joc de la socialdemocràcia. Perquè les institucions no respecten res més que el poder i perquè el poder sols respecta el mateix poder. Perquè ens venen miracles i llibertats unides de cadenes. Diem prou. Perquè sols i hi ha un camí, i aquest ve de mà de les classes treballadores i el conjunt de les classes populars, del treball a les organitzacions de base, de la gent que dia a dia lluita per canviar la realitat que ens envolta, dels que s’enfronten als carrers a les seues forces d’ocupació a manifestacions, vagues i piquets. Ara i sempre, la lluita és l’únic camí.

Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble!
Independència. Socialisme. Feminisme.

ARRAN, organizació juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 3 d’octubre de 2014


Comments are closed.