Les organitzacions juvenils dels pobles oprimits per l’Estat Espanyol i el 9N

Publicat el

Les organitzacions juvenils dels diferents pobles oprimits per l’Estat Espanyol volem mostrar el nostre compromís col·lectiu a favor de la celebració d’un Referèndum d’Autodeterminació a la Comunitat Autònoma de Catalunya el proper 9 de novembre.

 Els pilars del règim decadent de 1978, que fou imposat per les elits polítiques, econòmiques, religioses i socials de l’Estat per poder seguir explotant les classes treballadores de les diferents nacions oprimides que el conformen, trontollen ara més que mai. Aquest règim, que nasqué fa de la falsa transició política i que serví fa gairebé quatre dècades a les classes dirigents de l’Estat Espanyol per mantenir la seva posició de poder després de la dictadura feixista del general Franco, s’ensorra ara gràcies a les incomptables batalles que hem lliurat als carrers des de tots els fronts de lluita.

Tots els pobles tenen dret a l’autodeterminació. Aquest és inalienable i passa per davant de qualsevol sistema constitucional. Una part dels Països Catalans ha decidit fer efectiu aquest dret. Així s’ha demostrat de forma repetida els darrers anys en nombroses mobilitzacions massives als carrers i en l’organització de més de mig miler de consultes populars auto-organitzades que forçaren finalment el passat mes de desembre la convocatòria d’una consulta d’independència per al proper 9 de novembre a la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Convé ser conscients que cap procés de ruptura amb el règim serà possible si no el desobeïm. La desobediència a l’orde constitucional espanyol és l’única via per assolir la llibertat de cadascun dels nostres pobles. Així mateix, cal tenir molt clar que les nostres elits polítiques i econòmiques autonomistes i capitalistes ni poden ni tenen cap intenció de desobeir Espanya per materialitzar la independència. És per aquesta raó que resulta indispensable situar el poble mobilitzat als carrers en el centre de gravetat de totes les lluites per d’alliberament nacional. Això és vàlid per al procés català i per a tots el processos d’independència. Perquè el trencament amb els estats que ens oprimeixen és i ha estat sempre un projecte al servei dels pobles i les treballadores.

Cada passa que faci el poble català en favor de la ruptura amb el règim ha d’estar decididament emmarcada en aconseguir la independència del conjunt dels Països catalans. Per això, entenem que és un deure de l’independentisme català estendre arreu del país la flama desobedient i respondre amb determinació a totes les conjuntures que s’esdevenen en cadascun dels territoris que conformen els Països Catalans.

Volem la independència per poder-ho canviar tot. Entenem el dret a l’autodeterminació com el dret a decidir sobre tot allò que ens afecta. Les classes treballadores, el conjunt de les classes populars i en definitiva, totes aquelles que som víctimes de l’ofensiva capitalista i patriarcal, hem d’entendre la independència com una eina que ens permeti transgredir i superar de forma integral tot l’ordre establert i saber-nos plenament lliures. Per poder assolir tots els nostres objectius, cal que el jovent treballador de tots els pobles oprimits per l’Estat Espanyol unim cadascuna de les nostres lluites sota la bandera de l’internacionalisme per aconseguir la nostra independència i acabar amb el capitalisme i el patriarcat

 Les organitzacions sotasignades expressem de forma clara el nostra suport a la celebració d’aquesta consulta i reivindiquem, una vegada més, el dret a l’autodeterminació de tots els pobles oprimits per l’Estat Espanyol, així com de tots els pobles oprimits del món.

Mentre no ens permetin somiar, serem el seu pitjor malson!

Independència, socialisme i feminisme!

 ARRAN, Ernai, Jaleo!!!, Purna, Yesca, Briga, Isca!, Darréu, Azarug i Inekaren.

 

 

 


Comments are closed.