ARRAN davant la suspensió de la consulta del 9N per part del Tribunal Constitucional espanyol

Publicat el

 

Aquest vespre hem conegut la notícia que esperàvem des de dissabte. Reunit d’urgència a dos quarts de set d’aquesta mateixa tarda, el Tribunal Constitucional espanyol ha admès a tràmit els recursos del govern espanyol en contra de la llei de consultes i el decret de convocatòria del 9N. Els dos textos queden, per tant, suspesos cautelarment només dos dies després de la publicació de la llei i la signatura del decret de convocatòria.

Davant d’això, des d’ARRAN volem fer públiques les següents consideracions:

  • Espanya no és democràcia. L’Estat Espanyol fa gala del seu caràcter antidemocràtic i repressor i imposa una vegada més les seves lleis per tal d’esclafar sense miraments qualsevol mostra d’oposició que qüestioni la seva “unitat indissoluble”. Aquestes lleis han estat imposades durant segles per la via de jutges, policies o militars, i constitueixen l’instrument que ha permès a les elits polítiques, econòmiques, religioses i socials de l’Estat per explotar les classes treballadores de les diferents nacions oprimides que el conformen. La prohibició d’avui és una nova mostra d’aquesta situació.
  • El dret a l’autodeterminació del poble català és irrenunciable. El Referèndum s’ha de celebrar tant si com no perquè respon a la voluntat democràtica d’una majoria. Aquesta voluntat ha de passar per sobre de qualsevol ordenament jurídic. Ha arribat, per tant, l’hora de respondre amb contundència als carrers per desbordar d’una vegada per totes l’ordre constitucional, forçar la celebració de la consulta i materialitzar-ne el resultat. Així mateix, cal mantenir amb fermesa tota forma de mobilització a favor de la independència per evitar l’enèsim intent de les nostres elits polítiques i econòmiques de re-formular un nou pacte amb l’Estat.
  • Desobediència, organització i mobilització per un Referèndum d’autodeterminació. Ara si que s’han esgotat les excuses. Els fets evidencien que l’única via per garantir la consulta del 9N és la desobediència les lleis espanyoles. Convé tenir en compte, però, que els partits que fins avui han encapçalat el procés de sobirania no tenen ni la voluntat ni la capacitat de desobeir el règim amb què han pactat o n’han estat part integrant durant gairebé quatre dècades. Insistim, per tant, en la necessitat d’invertir el centre de gravetat d’aquest procés per fer de les classes treballadores i el conjunt de les classes populars dels Països Catalans les veritables protagonistes d’un veritable procés de ruptura amb el règim espanyol.
  • Estenem la flama desobedient arreu dels Països Catalans. No n’hi ha prou en acotar els nostres objectius i acció política tan sols en una part del nostre país. Cal fer extensiva la desobediència a les lleis i institucions espanyoles a cada racó de la nostra nació. Les classes populars dels Països Catalans hem de respondre ara de forma conjunta a cadascuna de les expressions de l’ofensiva centralitzadora de l’Estat per enderrocar d’una vegada per totes el règim decadent de 1978 i construir un futur lliure per al conjunt del nostre poble.
  • Guanyem la independència per poder canviar-ho tot. No en tenim prou amb definir unes noves fronteres fora de l’Estat Espanyol. Entenem la independència com una eina que ens ha permetre subvertir de forma integral l’ordre establert. En aquest sentit, cal veure en l’actual procés de sobirania com una oportunitat per construir una nova societat lliure de tota forma d’opressió, dominació i explotació. Volem la independència i la volem per a canviar-ho tot.

DESOBEDIÈNCIA. AUTODETERMINACIÓ. INDEPENDÈNCIA. PAÏSOS CATALANS.
ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Als Països Catalans, 29 de setembre de 2014


Comments are closed.