El jovent dels Països Catalans no tenim rei: Jordi i Guifré absolució!

Publicat el

Els nostres companys Jordi i Guifré, militants d’ARRAN Mataró, s’enfronten el proper dijous dia 2 d’octubre a un judici polític a l’Audiència Nacional de Madrid acusats de cremar una imatge del rei Joan Carles durant la manifestació de l’Esquerra Independentista que va tenir lloc a la capital del Maresme en el marc de la Diada Nacional de l’Onze de setembre de 2013. Durant el recorregut d’aquesta manifestació, un grup de joves independentistes van desplegar una llençol de grans dimensions amb la imatge de l’ex-monarca i li varen calar foc. L’acció fou fotografiada per agents de paisà dels Mossos d’Esquadra, que van identificar aleatòriament dos joves: en Guifré i en Jordi. Poc després, la fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola va obrir diligències per un delicte d’injúries a la Corona. En Guifré i en Jordi poden ser condemnats a pagar 10.800 euros (21.600 euros entre tots dos) als quals se sumen als 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al·legant que no tenen feina i que són estudiants. Si no paguen, seran condemnats a 6 mesos de presó.

Davant la imminent celebració del judici als nostres companys, des d’ARRAN volem fer públiques les següent consideracions:

  • El règim decadent de 1978 mostra novament el seu caràcter profundament antidemocràtic. Criminalitza amb contundència l’exercici d’un dret fonamental com és la llibertat d’expressió i reprimeix amb duresa qualsevol mostra d’oposició per part del jovent independentista dels Països Catalans.
  • Convé ser conscients del paper del cos de policia dels Mossos d’Esquadra, que en aquest han exhibit noavament la seva actitud col·laboracionista amb el règim espanyol. El Govern de Convergència i Unió actua i la seva policia política actuen, com en casos passats, en qualitat de còmplices de la repressió de l’Estat contra l’independentisme combatiu i revolucionari.
  • Defensem l’exercici de la desobediència a l’Estat Espanyol i els seus símbols com una de les eines que ens ha de permetre superar i subvertir el règim del 78 en el nostre camí cap a la construcció d’uns Països Catalans independents, socialistes i feministes. Cremar una imatge del rei espanyol no és cap delicte, és una acció política legítima en contra de la monarquia, un dels màxims símbols de l’opressió que exerceix l’Estat Espanyol contra el nostre poble.

En Jordi i en Guifré no estan sols. Compten amb el suport de totes les joves independentistes que presenten batalla als carrers dia rere dia a favor de la independència dels Països Catalans i la transformació social. En aquest sentit, fem una crida a totes les joves dels Països Catalans a seguir desobeint les lleis espanyoles tal i com ho han fet els nostres companys.

El jovent dels Països Catalans no tenim rei!
Jordi i Guifré absolució!


Comments are closed.