28 de setembre | La lluita no s’atura, avortament lliure i gratuït!

Publicat el

El jovent dels Països Catalans encarem el proper diumenge 28 de setembre una nova jornada de lluita en el marc del dia internacional per la despenalització de l’avortament. Després de mesos d’intensa oposició als carrers en contra de la contrareforma de la llei de l’avortament del Partit Popular (PP), toca tornar a situar enguany aquesta data al capdavant de la nostra agenda política per mantenir ara més viva que mai la nostra batalla a favor del dret a decidir sobre els nostres propis cossos.

La contrareforma de la llei de l’avortament despertà la indignació de l’opinió pública des del l’anunci de l’avantprojecte el passat desembre. Ha estat qüestionada fins i tot per les pròpies files del PP i ha donat lloc a nombroses mobilitzacions arreu de l’Estat. Als Països Catalans, el jovent de l’Esquerra Independentista hem estat un dels protagonistes principals d’aquestes mobilitzacions a través la nostra acció política feminista i, més concretament, amb la campanya “Parir és un dret, no una imposició”, llançada ara fa un any com a declaració de guerra a la dreta ultra-catòlica i l’ofensiva ultraconservadora.

Finalment avui s’han confirmat les diverses informacions que apuntaven des de fa dies a una retirada de la llei per part de l’executiu popular i a la dimissió del Gallaradón com a ministre de justícia. Cal celebrar, així, el que suposa una important victòria per al moviment feminista, que ha demostrat en tot moment el seu compromís i capacitat d’organització i mobilització en el seu afany per aturar el que podria haver suposat un retrocés de més de tres dècades pel que fa els drets de les dones a decidir sobre els seus propis cossos. Hem fet valdre el bagatge de dècades de lluita feminista a casa nostra i finalment hem vençut.

Però convé tenir molt clar que aquesta és només una victòria parcial i que ens queda un llarg camí per recórrer. El marc que estableix la llei de l’avortament del 2010, aprovada pel govern del Partit Socialista Obrer Espanyol, segueix essent limitat i es troba a anys llum de la nostra aposta ferma per garantir el dret universal a un avortament que sigui plenament lliure i completament gratuït. Lluny de donar-nos per satisfetes, tornarem a sortir als carrers aquest 28 de setembre per deixar ben clar que la lluita de les dones a favor del dret a decidir sobre els nostres propis cossos no admet renúncies de cap tipus.

Des d’ARRAN, situem la lluita a favor de l’avortament com un dels pilars de la nostra pràctica política feminista i reivindiquem una vegada més el feminisme com l’eina fonamental que ens ha de permetre deslliurar-nos de totes les formes de violència que exerceix sobre nosaltres el patriarcat a través de l’Església i l’Estat. Veiem en la desobediència l’única via per subvertir de forma definitiva la llei del PP i entenem la lluita com l’únic camí possible en la construcció d’uns Països Catalans independents, socialistes i feministes.

La lluita no s’atura,
Avortament lliure i gratuït!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista

Als Països Catalans, 23 de setembre de 2014


Comments are closed.