12 d’octubre de 2014 | Desafiem l’Estat. Combatem el Feixisme.

Publicat el

El jovent dels Països Catalans no tenim res a celebrar el proper 12 d’octubre. Les institucions de l’Estat, conjuntament amb els partits i sectors socials del nacionalisme espanyol més reaccionari, celebren el proper diumenge allò que temps ençà anomenaven “dia de la raça” i que en l’actualitat passa per ser el “dia de la hispanitat”. Commemoren el que significà fa més de cinc segles un dels episodis més sagnants i vergonyosos de la història de la humanitat: la colonització, l’espoli i l’esclavatge dirigit contra els pobles d’Amèrica. Ho fan enmig d’una exhibició lamentable de patriotisme i militarisme que ens transporta als anys foscos del franquisme i ens recorda que el règim decadent de 1978 amb què avui ens enfrontem és hereu de la dictadura que durant quaranta sotmeté cruelment les treballadores de tots els pobles oprimits per l’Estat Espanyol.

Un any més, espanyolisme és sinònim de feixisme. Multitud de grupuscles d’ultra-dreta, alguns d’ells de caràcter marcadament violent, caminaran enguany de bracet de l’Estat i l’ ”espanyolisme institucional”. L’auge imparable de l’independentisme i l’actual procés de sobirania que porta decididament a una part dels Països Catalans a exercir el dret a l’autodeterminació, posa de manifest allò que venim denunciant des de sempre: L’Estat conviu molt còmodament amb el feixisme quan es tracta de negar la democràcia, sotmetre els pobles i, en definitiva, assegurar com sigui la “indissoluble unitat d’Espanya” per tal de garantir els privilegis de les seves elits. Haurem de suportar un any més que determinades places i carrers del nostre país s’omplin de simbologia franquista i neonazi. Tot plegat, davant la mirada permissiva de policies i jutges a qui mai tremola el pols per reprimir durament l’independentisme i els moviments populars.

Desobeïm l’Estat per acabar amb el seu règim. Aquest 12 d’octubre ve fortament marcat per l’ofensiva centralitzadora del Govern del Partit Popular (PP) contra tots els territoris dels Països Catalans. Des de les repetides amenaces sobre la suspensió de les institucions de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) arran de la convocatòria del proper 9 de novembre, fins als incomptables atacs contra la nostra llengua, cultura i símbols, són molts els exemples que deixen en evidència un règim que esdevé cada dia més totalitari en el seu intent per no ensorrar-se. Apostem per una resposta conjunta dels i les treballadores de tots els pobles oprimits per l’Estat Espanyol, unides sota la bandera de l’internacionalisme, per fer caure el règim de forma definitiva i construir lliurement el nostre futur.

Solidaritat antifeixista amb tots els pobles del món. L’auge del feixisme és una problemàtica que es reprodueix arreu del continent europeu. Així ho analitzàvem fa uns mesos arran de les passades eleccions europees. Comentari a part mereix el cas d’Ucraïna, on els feixistes governen des del passat mes de febrer gràcies a un cop d’estat promocionat per l’imperialisme occidental i liderat per la Unió Europea (UE). Toca enguany fer una menció especial a totes les combatents antifeixistes del Donbass alçades en armes de forma heroica contra les urpes del feixisme. Així mateix, ens solidaritzem una vegada més amb tots els pobles del món que s’enfronten dia rere dia als seus opressors en defensa de la seva llibertat.

El proper 12 d’octubre, el jovent del Països Catalans ens tornarem a mobilitzar en contra del feixisme i contra els Estats que ens sotmeten a aquest sistema miserable d’opressió, explotació i dominació. Per la llibertat del nostre poble i la de tots els pobles del món.

Desafiem l’Estat. Combatem el Feixisme.
12 d’octubre, res a celebrar!


Comments are closed.