ARRAN davant la renúncia del Govern de la Generalitat de Catalunya a la consulta sobre la independència del 9 de novembre

Publicat el

La nit del passat dilluns 13 d’octubre coneixíem a través dels mitjans de comunicació l’abandonament, per part del Govern de Convergència i Unió (CiU), del camí marcat cap a la consulta sobre la independència a la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) prevista per al proper 9 de novembre. El President de la Generalitat Artur Mas compareixia el dia següent per presentar un nou escenari que inclouria la convocatòria d’una pseudo-consulta en forma de “procés participatiu” i la celebració d’unes hipotètiques eleccions plebiscitàries. Davant d’això, des d’ARRAN volem fer públiques les següents consideracions:

Espanya ordena, CiU obeeix. Els fets d’aquesta setmana constitueixen l’enèsima traïció de CiU a la voluntat popular manifestada als carrers a favor d’un referèndum d’autodeterminació.El Govern era conscient des d’un primer moment que la celebració d’una consulta es feia del tot impossible sense desobeir les lleis antidemocràtiques de l’Estat Espanyol. Així, cal emmarcar els gestos i declaracions incertes de l’executiu convergent dels darrers mesos dins d’una gran representació teatral dirigida a mantenir desesperadament la seva situació de poder. L’estat d’opinió generat entorn d’unes hipotètiques eleccions plebiscitàries amb una “candidatura única” no fa més que reforçar aquests arguments.

Així doncs, queda clar ara més que mai que les institucions antidemocràtiques de l’Estat Espanyol no són l’únic obstacle que haurà de superar poble català en el seu camí cap a la seva llibertat. Aquestes compten amb la col·laboració d’unes elits polítiques i econòmiques regionalistes que no han mostrat mai la voluntat ni capacitat de desobeir el règim del qual han estat part integrant durant més de tres dècades.

Ara sí, ha arribat l’hora del poble. Amb el vell autonomisme absolutament fora de joc, ha arribat l’hora que les classes populars recuperem les regnes del procés. El Poble Treballador Català mobilitzat és l’únic protagonista possible d’un veritable procés de ruptura integral amb el règim. Cal, per tant, defugir tota crida fal·laç a mantenir la “unitat del sobiranisme” i emprendre de forma definitiva el camí cap a la plena llibertat dels Països Catalans. Fem-ho conscients que les classes populars som les principals interessades en la independència de la nostra nació. Perquè la independència és l’eina que hem triat per saber-nos veritablement sobiranes i poder canviar-ho tot.

A l’espera que es concreti un nou escenari, des d’ARRAN mantenim la nostra crida a la mobilització i la desobediència. No deixarem que ningú segresti la nostra sobirania: ni tribunals antidemocràtics ni polítics traïdors.

Independència. Socialisme. Feminisme

 ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 17 d’octubre de 2014


Comments are closed.