Solidaritat amb el Poble Canari en el 50è aniversari de la seva bandera nacional

Publicat el

Aquest 22 d’octubre se celebra el 50é aniversari de la bandera nacional canària, un dia que des de fa anys és pres per l’esquerra independentista canària com un dels principals dies de reivindicació nacional i que va molt més enllà d’homenatjar una bandera. El 22 d’octubre s’ha convertit en un dia de lluita pel ple alliberament del poble canari.

Ens trobem en una fase d’ofensiva capitalista i patriarcal contra les classes populars d’arreu, i Canàries no n’és una excepció. Allí aquesta ofensiva ha mostrat una de les seues cares més crues en forma de depredació del territori. El model turístic imposat per l’Estat Espanyol ha destruït gran part del territori canari, i aquesta vegada ens trobem davant d’un atac que no es pot consentir. L’empresa Repsol, en col·laboració del govern espanyol, pretén iniciar prospeccions petrolíferes davant de la costa canària (prospeccions que també estan plantejades a les nostres costes). Aquestes prospeccions responen a un model energètic caduc que no aporta cap benefici a les classes populars canàries i que impossibilita un desenvolupament sostenible. Davant d’açò el poble canari ha estat a l’alçada amb grans mobilitzacions contra les prospeccions arreu de les Illes. Animem a tot el poble canari a continuar amb aquesta lluita i ens solidaritzem amb les represaliades per dur-la a terme de forma coherent.

Però no és tot. L’Estat Espanyol segueix amb la seua ofensiva recentralitzadora, que amb la estratègia del nacionalisme espanyol nega tota sobirania a Canàries i intenta esborrar la seua identitat. També els agents imperialistes com l’OTAN i l’UE, que augmenten el seu control i la seua pressió sobre les Illes amb cada volta més presència militar pel seu interés geoestratègic.

Davant d’açò des d’ARRAN volem enviar una salutació solidària internacionalista al poble treballador canari en la seua diada nacional i, en especial, al jovent revolucionari organitzat en Azarug i Inekaren, les nostres organitzacions germanes a Canàries, que lluiten dia a dia per la independència, el socialisme i el feminisme a la seva nació.

A Canàries i als Països Catalans ni un pam de terra, ni una gota d’aigua! El jovent defensem el territori!

¡Viva Canarias libre, socialista i feminista!
Si no ens deixeu somiar, serem el vostre pitjor malson!


Comments are closed.