7 de novembre | Res no ens atura! Joves desobedients pel futur de TOT un poble!

Publicat el

 

 El jovent dels Països Catalans tornem a commemorar aquest 7 de novembre la signatura del Tractat dels Pirineus, un episodi més dels molts que, al llarg de la història, relaten la pèrdua de les llibertats polítiques dels diferents territoris dels Països Catalans. El Tractat dels Pirineus suposà fa 355 anys l’escapçament polític i cultural de la nostra nació i posà en marxa un procés d’assimilació cultural que s’allarga fins als nostres dies. Des de 1659, els i les catalanes del Nord  viuen sotmeses a la persecució legal de la seva llengua i cultura per part de l’Estat Francès a través de les seves diferents concrecions al llarg de la història.

De Nord a Sud, construïm els Països Catalans. No admetem cap renúncia en el camí cap que hem emprés cap a la plena llibertat de la nostra nació. Cal que l’independentisme sigui capaç de respondre adequadament a totes les conjuntures que es viuen cadascuna de les realitat territorials dels Països Catalans. Això passa, en el cas de la Catalunya Nord, per fer front al centralisme demolidor de l’Estat Francès en el seu intent d’esborrar qualsevol rastre de catalanitat a les comarques nord-catalanes. Així mateix, és essencial que ens solidaritzem amb la resta de nacions oprimides per l’Estat Francès per tal d’oferir una resposta conjunta a favor del nostre alliberament.

Per una resposta anti-capitalista a la política econòmica del govern francès. Els territoris dels Països Catalans sota dominació espanyola no són els únics que pateixen les conseqüències de les polítiques neoliberals contra les classes treballadores. L’executiu de Manuel Valls imposa al conjunt de l’Estat Francès un seguit de reformes d’austeritat que es tradueixen un duríssim atac a les classes treballadores de la Catalunya Nord. Encara més, cal tenir en compte que Catalunya Nord passar per ser un dels departaments amb un índex d’atur més elevat de tot l’Estat. Apostem, per tant, per articular una resposta en clau anti-capitalista en aquesta part del nostre país que ha d’estar vinculada necessàriament al projecte de Construcció Nacional de l’Esquerra Independentista.

Plantem cara al feixisme també al Nord de l’Albera. L’avenç de l’ultra-dreta a la Catalunya Nord és ara mateix una realitat alarmant. El sorgiment de col·lectius xenòfobs i d’extrema dreta cada dia prenen mes a la Catalunya Nord, amb una presencia notable del Front National, com també de grupuscles d’extrema dreta identitaris amb un discurs clarament neonazi. Un exemple que evidencia aquesta situació és el de Perpinyà, on el Front National ha irromput amb força amb el suport de l’UMP. La denúncia del feixisme i la lluita per la seva destrucció ha de ser també una absoluta prioritat per l’independentisme transformador de la Catalunya Nord.

La nostra aposta per l’assoliment dels nostre objectius polítics és clara: la construcció d’un moviment juvenil fort capaç de superar cadascuna de les agressions que patim en aquest sistema miserable d’opressió, explotació i dominació. Això és vàlid per a cada racó de la nostra nació i cal que l’assumim amb determinació també a les comarques del Nord de Catalunya. Per descomptat, sempre amb la mirada posada en l’horitzó d’uns Països Catalans que siguin independents, socialistes i feministes.

Res no ens atura!
Joves desobedients pel futur de TOT un poble!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 4 de novembre de 2014


Comments are closed.