Nou Barris | Comunicat de condemna davant l’assassinat d’una dona víctima de la violència de gènere

Publicat el

Des d’Arran volem condemnar la violència de gènere que promou el patriarcat i denunciem que avui mateix ha tingut lloc al districte de Nou Barris l’assassinat d’una dona de 45 anys a mans de la seva ex-parella. Segons mostren els indicis, l’agressor s’hauria suïcidat després de l’agressió.

Aquest fet no és un cas aïllat, sinó que les agressions masclistes tenen lloc de forma constant a la nostra societat, fins al punt que durant el 2013 van morir 21 dones a mans de les seves parelles o ex-parelles als Països Catalans.

La violència de gènere és la màxima expressió del patriarcat i de com aquest relega la figura de les dones a un segon pla sota el rol dominant del home. No obstant, hi ha moltes més violències que dia a dia, i de forma invisibilitzada, oprimeixen les dones, tot posant traves a la nostra autonomia i llibertat. La pressió estètica ens tracta com a objectes de consum a partir del nostre cos, el treball domèstic ens recau al damunt tot generant una feina no reconeguda socialment, la negació a poder decidir sobre el nostre cos ens infantilitza i el tractament de la feminitat i la masculinitat per part de la publicitat i els mitjans de comunicació no és més que una eina d’alienació de la pròpia identitat com a persones, que volem créixer sense discriminacions ni estigmes de gènere. No només els cops fan mal, i per acabar amb totes les violències masclistes no tenim més alternativa que desterrar el patriarcat i basar les nostres relacions socials en una plena igualtat entre sexes.

Cal trencar amb qualsevol relació obsessiva i controladora que prengui la gelosia i la coerció com a base. Les dones no som propietats de la parella, com tampoc de les polítiques de l’estat, ni del pare o del cap de feina.

Abans d’acabar volem reiterar la nostra condemna cap aquest assassinat que ha sortit a la llum, i recordar que les agressions físiques i psíquiques formen part d’una realitat quasi sempre silenciada que cal denunciar i corregir amb urgència perquè deixi de perpetuar-se.

El patriarcat sotmet les dones a una violència explícita i implícita. Per aquest motiu novament remarquem la importància de trencar amb el patriarcat per tal d’assolir una societat justa on homes i dones siguem tractats com a persones sense cap tipus de discriminació ni vulneració de dret. Cal acabar amb aquest sistema d’opressió per acabar també amb la barbàrie que suposen les desenes d’assassinats masclistes que hi ha any darrera any al nostre país i arreu.

Trenquem el silenci.
Cap agressió sense resposta

ARRAN Nou Barris
10 de novembre de 2014


Comments are closed.