#AbokatuakLibre #35akLibre | ARRAN davant la nova ràtzia repressiva contra l’Esquerra Abertzale

Publicat el

 

Hui al matí per ordre d’Eloi Velasco, jutge de l’Audiència Nacional, la Guàrdia Civil junt amb la Policia Nacional espanyola ha detingut a Madrid i diverses localitats d’Euskal Herria 16 ciutadanes basques, 12 d’elles advocades de l’Esquerra Abertzale i 4 més acusades com a tresoreres de l’organització Herrira, ara per ara suspesa per ordre del mateix jutge el setembre de 2013.

Aquestes detencions es donen el mateix dia que anaven a jutjades 35 militants d’organitzacions històriques de l’Esquerra Abertzale per la mateixa Audiència Nacional, tot i que aquest macro-judici ha sigut suspés degut a que entre les detingudes es trobaven tres advocades que defensaven a 19 de les 35 persones encausades. I també, tan sols dos dies després de la multitudinària manifestació que tingué lloc a Bilbo on més de 80.000 persones acudiren per defensar els drets de les preses polítiques basques.

S’acusa a les detingudes de pertinença a banda armada, per la feina solidària feta per les advocades en la defensa del Col·lectiu de Presos i Preses Polítiques Bascos (EPPK) a més també se’ls acusa de delictes contra la Hisenda Pública, per no haver declarat els diners referents a l’assistència jurídica a les preses, i que aquestos diners foren suposadament aconseguits per mitjà d’Herrira.

Aquesta ràtzia repressiva ja fou filtrada als mitjans en juny de l’any passat, pel que les advocades ara detingudes manifestaren a l’AN la seua voluntat de respondre a la citació i posar-se a disposició del tribunal. Tot i això, aquestes advocades en lloc de ser citades han sigut detingudes de forma inesperada, en els seus domicilis o oficines professionals i altres tres mentre s’allotjaven en un hotel madrileny per al judici a les 35 militants abertzales. A més de les detencions s’han produït diversos registres als despatxos d’algunes de les advocades així com també a algunes “herriko tabernes” i a la seu del LAB, el sindicat de l’Esquerra Abertzale, d’on també s’hi han requisat les aportacions solidàries que van ser fetes durant la manifestació del dissabte.

Des d’ARRAN ens solidaritzem amb totes les detingudes i denunciem aquesta nova ràtzia repressiva contra l’Esquerra Abertzale, en la qual l’Estat busca desarticular les potents xarxes solidàries que ha creat el Poble Treballador Basc contra la repressió i en defensa de les preses polítiques, amb detencions violentes i injustificades i muntatges com els suposats “delictes contra la Hisenda Pública”.

Contra la seua repressió, la nostra solidaritat!
Si no ens deixeu somiar, serem el vostre pitjor malson!

Epaiketa politikorik ez! Prou judicis polítics!


Comments are closed.