#AtxilotuakAskatu | ARRAN davant les detencions de les 4 solidàries basques

Publicat el

Hui l’Estat Espanyol ha tornat a engegar una nova operació repressiva contra el Poble Treballador Basc, en concret amb les xarxes de suport i en defensa dels drets de les preses polítiques basques que aquest ha creat i mantingut amb un gran esforç, han anomenat a aquesta operació “Pastor” i és la continuació de les dues anteriors “Mat” i “Escac”, on també s’hi van detindre persones solidàries amb l’Esquerra Abertzale.

Tan sols un dia després de la posada en marxa de la campanya internacional per l’alliberament d’Arnaldo Otegi i pel fi de la dispersió la Guàrdia Civil ha detingut quatre persones a diversos punts d’Euskal Herria, dues d’elles d’Etxerat, l’organització de familiars de les preses i les altres dues de Jaiki Haidi, col∙lectiu professionals mèdiques que es dedica a ajudar i atendre a les preses. Després de les detencions, la Guàrdia Civil ha practicat llargs registres als domicilis de les detingudes.

Una vegada més, l’Estat demostra que la única resposta que té contra la nostra solidaritat és la repressió, que cada volta cau amb més força sobre Euskal Herria, en especial contra el seu jovent, així ho vegem amb altres casos com el de la periodista del mitjà juvenil Topatu.info a la qual acusen d’enaltiment del terrorisme per cobrir els actes de presentació de l’organització Ernai.

Davant d’aquestos fets, des d’ARRAN mostrem una vegada més la nostra solidaritat amb l’Esquerra Abertzale i el Poble Treballador Basc, que han demostrat en diverses ocasions la seua capacitat per combatre i organitzarse front a la repressió. Així mateix ens solidaritzem amb les preses polítiques basques i exigim la fi de la dispersió.

Front a la repressió: la solidaritat és la nostra millor arma!
Si no ens deixeu somiar, serem el vostre pitjor malson!
Atxilotuak Askatu! La solidaritat no és delicte!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 25 de març de 2015


Comments are closed.