ARRAN | Comunicat per la defensa del territori menorquí

Publicat el

L’illa de Menorca s’enfronta novament a un atac a la seva preservació natural. L’aprovació del projecte de millora de la carretera menorquina (Me-1), ha suposat un nou atac a l’entitat natural de l’illa. Aquest projecte, se suma a altres aprovats recentment com  el Parc aquàtic de Biniancolla  i el de l’ampliació de l’Abocador de residus tòxics, fet que  ha comportat una resposta social des de molts col·lectius locals i de fort arrelament al territori.

Amb el projecte de suposada millora de la carretera es preveuen construir sis rotondes en deu quilòmetres de distància – entre Maó i Alaior – tres d’elles més grans i a doble nivell. És una obra totalment desproporcionada amb les necessitats de l’illa i així ho recalquen els i les menorquines que s’estan organitzant en contra el projecte. Paral·lelament a l’execució d’aquest projecte,a la zona humida més gran de l’illa – prop de Biniancolla – s’ha aprovat la construcció d’un Parc aquàtic. A més, la mala gestió de l’ampliació de l’abocador de residus tòxics continua afectant la potabilitat de les aigües de l’illa.

Des d’ARRAN denunciem els atacs reiterats al territori per part de les empreses i avalats pel CIME. La destrucció del territori de Menorca, i de tots els Països Catalans s’ha d’aturar i assegurar així la regeneració de la terra. ARRAN donem suport a totes les lluites, reivindicacions i denuncies que estan duent a terme els i les menorquines en defensa del medi ambient.

ATUREM LA DESTRUCCIÓ,

DEFENSEM EL TERRITORI!

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 3 d’abril del 2015


Comments are closed.