ARRAN | Guillem Agulló, 22 anys no ens han fet oblidar-te

Publicat el

22 anys han passat de l’assassinat del company Guillem Agulló i Salvador a mans del feixisme aquell 11 d’abril de 1993 a Montanejos. 22 anys que han fet que la impunitat de la qual gaudeixen ara els seus assassins i la ràbia que la seua mort va despertar i encara desperta, es transformen per nosaltres en força i coratge per continuar endavant i assolir els mateixos objectius pels quals ell va donar la vida: uns Països Catalans lliures de qualsevol forma d’opressió.

No hi ha doncs, ni hi haurà, cap militant de l’organització juvenil a l’Esquerra Independentista que no conega la seua història, que no necessite recuperar la seua memòria, la dignitat i l’empenta de les que lluiten fins a les últimes conseqüències, de les que mai es rendeixen. Es més que palpable el fet que hui continuen vigents les lluites d’aquelles que a començaments dels anys 90 entenien la importància i la necessitat de l’organització en clau juvenil. Doncs hui, lluny d’aturar-se, les ofensives capitalistes i patriarcals no han fet més que reforçar-se.

El procés de recentralització que patim arreu dels Països Catalans, la desvertebració del nostre territori, la tancada dels mitjans de comunicació en la nostra llengua, la supressió de línies en català al País Valencià, les contínues agressions feixistes com a instrument de repressió dels estats capitalistes espanyols i francés cap al moviment juvenil, els feminicidis, les agressions masclistes, la precarietat, l’atur, el racisme, l’homofòbia, la transfòbia. Totes les formes d’opressió per part d’un sistema que es manifesta estructuralment generador de desigualtats no només estan tan presents com als 90 sinó que s’han accentuat.

És per això que 22 anys després esdevé necessari mantenir viva la flama de la seua lluita, perquè ni oblidem ni perdonem, perquè el combat antifeixista continua i perquè per nosaltres Guillem Agulló és molt més que un jove que ha passat a la història. Per a les joves d’Arran, parlar del Guillem vol dir parlar de joventut, de consciència de classe, de Països Catalans, de feminisme, d’anticapitalisme, de lluita al carrer i d’antifeixisme.

Recuperar la memòria de Guillem Agulló i de totes les caigudes en defensa de la llibertat del poble treballador català és molt més que un gest de dignitat, significa avançar en la construcció de la nostra pròpia història, la d’un poble que es nega a desaparéixer, la d’un país que vol ser no només per resistir, sino com a garant de la llibertat de les persones que l’habiten. 22 anys després, parlar de Guillem Agulló vol dir també parlar de Països Catalans, vol dir, per tant, parlar de socialisme i de feminisme, d’un país que només serà quan la classe treballadora prenga les regnes del seu propi destí.

Per ell, i per totes les caigudes en combat contra el feixisme. El millor homenatge: continuar fins a la victòria.

Guillem Agulló: Ni oblit, ni perdó!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 11 d’abril de 2015


Comments are closed.