ARRAN | Solidaritat amb les represaliades per defensar Can Vies

Publicat el

El passat 2014 els Mossos d’Esquadra, seguint les directrius marcades per l’Ajuntament de Barcelona, duien a terme una operació policial amb la intenció de desallotjar el Centre Social Autogestionat Can Vies. Malauradament pels interessos de les classes dominants, que volen fer de la Barcelona dels barris populars una ciutat al servei de les grans empreses, l’operatiu es trobà amb la resistència de centenars de persones que aconseguiren, gràcies a la mobilització al carrer, aturar el desallotjament.

La lluita però, que s’estengué amb gestos de solidaritat arreu dels Països Catalans, no es va aturar amb aquesta onada mobilitzadora i ara, un any després, la repressió judicial vol estendre el que la violència policial no va aconseguir: la por a l’organització. A més de les joves ja condemnades a més de 3 anys de presó, es succeeixen els judicis polítics contra les mateixes manifestants i contra aquelles que les van donar suport fora del barri de Sants. És per això que des d’Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista, fem les següents consideracions:

Exigim la fi del que considerem una onada de judicis polítics amb l’única intenció dels quals és estendre la por i aturar l’organització popular entre les joves que defensen uns barris al servei de les classes populars.

Manifestem la nostra solidaritat i suport a totes les encausades, per les que lluitarem colze a colze amb la resta de moviments socials fins a la seua absolució i la total retirada dels càrrecs que se les imputen. Reivindiquem la necessitat de ser-hi al lloc des d’on vam aturar totes juntes aquell intent de desdonament, que no és altre que el carrer, des del qual podrem exercir la pressió popular necessària per aturar qualsevol condemna. Que els nostres crits travessen els murs dels seus jutjats i presons.

Encoratgem a totes les joves de classe treballadora i a la resta de les classes populars a fer seua la lluita per defensar Can Vies estenent la flama de l’ocupació, la creació d’espais autogestionats i la generació de contrapoder arreu dels barris, pobles i viles dels Països Catalans.

Prou repressió contra el jovent organitzat! Prou repressió per defensar els barris!

Enfront de la política de la por, la fortalesa de la solidaritat.

Juntes Som Força!

ARRAN, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 15 d’abril de 2015.


Comments are closed.