Gavà | Arran davant un nou cas d’assassinat per violència masclista

Publicat el

Des d’Arran volem manifestar la nostra més rotunda condemna davant l’assassinat d’una dona de 44 anys a Castelldefels. Aquesta ha estat apunyalada poc abans de les set del matí quan la dona caminava pel carrer, a mans de la seva ex-parella. Aquest assassinat es produeix només una setmana després que  un home matés la seva companya i els seus dos fills, de set i dotze anys, també a Castelldefels, i a d’altres que hi ha hagut al conjunt dels Països Catalans des de l’inici d’aquest any 2015.

Així doncs, constatem que no es tracta d’un fet aïllat i veiem com la violència de gènere és una de les cares més aberrants d’un sistema que domina i oprimeix, el patriarcat. De manera més o menys evident sempre es manifesta en forma de violència; com ho són també la divisió sexual del treball, els cànons de bellesa o les constants restriccions a l’exercici del dret a decidir sobre els nostres propis cossos.

El patriarcat sotmet de manera violenta a la meitat de la població, les dones, a través de les seues múltiples cares. Cal acabar d’una per totes amb aquest sistema d’opressió per acabar també amb la xacra que suposen desenes de dones assassinades anualment pels seus agressors. Als Països Catalans i arreu. Cal que treballem per construir uns models relacionals allunyats de la dominació, uns models de relació que siguin apoderadors i respectuosos, i cal que hi treballem en cada un dels espais en que vivim: a casa, a la feina, a la universitat i l’escola, als carrers i a tot arreu. I cal al mateix temps que treballem per combatre totes les formes en què el patriarcat ens oprimeix i es retro-alimenta. Així mateix, l’única manera possible de donar resposta a aquesta violència ha de ser a través de l’apoderament i l’autodefensa de les dones. Perquè només sent dones vertaderament autònomes podrem ser lliures.

 

Contra les violències del patriarcat. Per unes relacions lliures de violència.

 

Cap agressió sense resposta. Contra les agressions masclistes: autodefensa feminista! 

 

 

Arran. organització juvenil de l’Esquerra Independentista 
A Gavà, 12 d’agost del 2015


Comments are closed.