#12O | Totes som antifeixistes!

Publicat el

Enguany ens enfrontem a un 12 d’octubre marcat per l’intent de l’espanyolisme de recuperar el seu discurs hegemònic des de les institucions al mateix temps que, tractarà de reforçar-se pel feixisme de carrer i l’aparell repressor del qual disposa en forma de cossos policials i jurisprudència al servei dels seus interessos de classe. Un 12 d’octubre altra vegada on els hereus del règim del 78 segueixen donant continuïtat al cos ideològic que els ha permés mantenir intactes els seus privilegis fins al moment, alimentant la seua premissa més bàsica: la indissoluble unitat del que anomenen “nació espanyola”.

 

No és casual per tant que el procés sobiranista al Principat vinga acompanyat d’una ofensiva repressora contra el moviment antifeixista que des de fa anys cada 12 d’octubre fa front, organitzat i combatiu, al feixisme de carrer al qual els governs de la Generalitat i espanyol deixen concentrar-se impunement als carrers de Barcelona. No és casual tampoc, que les veus d’aquest mateix feixisme a les institucions, Ciutadans i PP, alimenten al País Valencià els discursos que pretenen treure novament a la palestra la Batalla de València. Ni tampoc que, als carrers, els seus cadells ultraespanyolistes responguen amb amenaces, agressions i atacs a casals, ateneus i espais on la cultura popular i de base demostren el que el tant els preocupa: que Som Països Catalans.

 

Per tant, neguem tota celebració que represente un genocidi contra els pobles originaris d’Amèrica del Sud, i defensem l’enorme potencial rupturista que rau en la construcció d’un nou país que nega la hispanitat i que, al mateix temps que ho fa, reconeix els altres pobles sotmesos històricament a aquesta mateixa lògica imperialista, siga a Llatinoamèrica o actualment sota la jurisdicció de la monarquia espanyola. Reivindiquem que som, en definitiva, un poble solidari que pretén que la mediterrània deixe de ser una fossa comuna de les misèries del capitalisme per passar a ser el símbol de la construcció d’una nova Europa dels pobles treballadors on cap persona siga il·legal.

 

Per tant aquests Països Catalans que volem construir no només són possibles, sinó que han d’estar edificats sobre les bases de l’antifeixisme, del reconeixement des de la memòria històrica a totes aquelles que com la Marina Ginestà van fer front al cop d’estat feixista del 1936. Però també de les que van pagar amb la seua vida durant la mal anomenada transició el fet d’haver format part de l’esquerra rupturista, la que mai va pactar i que va apostar per canviar-ho tot. Així com de les joves lluitadores com el Guillem Agulló, que van entendre la vigència i la necessitat de la lluita des dels carrers, amb l’organització i l’acció directa quan ha estat necessària. Per això aquest 12 d’octubre ha de ser necessàriament antiimperialista, antifeixista i antiespanyolista. Perquè són les mateixes cares de la forma concreta en què el capitalisme patriarcal espanyol ens pretén sotmetre a la seua lògica explotadora.

 

Però aquest 12 d’octubre ha de ser per sobre de tot, de carrer, juvenil i solidari. Solidari amb les companyes d’Askapena que seran jutjades per l’Audiència Nacional, hereva del Tribunal d’Ordre Públic franquista, per expressar la voluntat internacionalista del poble basc. Solidari també amb les 6 antifeixistes a qui es demana 17 anys de presó, amb el Sergi i amb cadascuna de les joves que ha patit les conseqüències repressives que hui du implícita la lluita antifeixista. Solidari amb totes les agredides pel feixisme a la nostra terra i arreu dels pobles amb els quals compartim malauradament un estat opressor. I per descomptat profundament internacionalista en el reconeixement de totes les expressions de lluita que hui fan front al feixisme d’una manera o l’altra arreu del món: del Kurdistan enfront del Daesh, a Palestina enfront de l’Estat Sionista d’Israel i fins al govern Bolivarià front al feixisme emparat per l’Imperialisme Yankee.

 

Amb tot, aquest 12 d’octubre on no tenim res a celebrar però sí molt a combatre, cridem al jovent dels Països Catalans a organitzar-se als carrers.

 

Perquè juntes serem més fortes i perquè el feixisme avança si no se’l combat!

 

Perquè hispanitat vol dir genocidi!

 

Per un 12 d’octubre antifeixista i internacionalista!

 

Totes som antifeixistes!

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 12 d’octubre del 2015

 


Comments are closed.