9 d’Octubre: Hui com ahir la lluita és l’únic camí!

Publicat el

 

Tot i tractar-se ser el primer 9 d’octubre en anys on les joves del País Valencià ens trobem amb una conjuntura política que ha deixat fora de la Generalitat Valenciana al Partit Popular, no és casual que el lema de l’Esquerra Independentista continue reivindicant l’organització popular com a única alternativa possible. Hui com ahir, la lluita és l’únic camí és, però, molt més que un lema. Pretén ser una crida a cada jove de classe treballadora per tal que s’organitze i combata amb nosaltres als opressors volen revifar la batalla de València i tornar a posar al centre del seu discurs l’anticatalanisme i l’espanyolisme més ranci.

Som conscients del procés de recentralització amb el que les classes dominants espanyoles volen donar eixida a la crisi política del règim nascut del 78 i que ja s’iniciava amb mesures com el tancament de tot l’espectre comunicatiu en català al País Valencià, incloses la ràdio i la televisió públiques, amb la posada en marxa de l’anomenada Llei de Senyes d’Identitat o amb el tancament constant de línies en valencià a les escoles. Ara, el que volem és denunciar que els que es presentaren com a teòrica alternativa a aquesta crisi del règim a les darreres eleccions autonòmiques i municipals i que hui ens governen en forma de tripartit, s’estiguen dedicant a fer de gestors de la nostra misèria.

És precisament a aquestes forces a qui hem de pressionar perquè siguen conscients que ja no ens alimenten molles, que no ens conformem amb la promesa eternament ajornada de reobrir RTVV o amb reformes de l’estatut d’autonomia que només persegueixen una millora de la fiscalitat. Que volem una vida digna per a totes les joves en una terra lliure de qualsevol tipus d’opressió, i que aquesta alternativa no es bastirà ni des dels despatxos ni negociant amb l’estat espanyol. Aquesta alternativa només la construirem nosaltres les joves de classe treballadora juntament amb la resta de les classes populars valencianes, és a dir, catalanes. I ho farem des dels carrers, autoorganitzades als casals i ateneus, recuperant les mobilitzacions, organitzant el moviment obrer, bastint de força el moviment feminista i preparades per a fer front al feixisme.

La lluita antifeixista esdevé per tant en aquesta diada i la resta de l’any un dels fronts essencials des d’on les joves d’Arran considerem que el conjunt del moviment juvenil als Països Catalans s’ha d’autoorgantizar per combatre les farses de l’espanyolisme i d’un regionalisme vestit d’alternativa. Enfront d’aquells que volen fer del 9 d’octubre un pont cap a un dia de la hispanitat, nosaltres en farem una jornada de lluita on la memòria de Miquel Grau, de Guillem Agulló i de cada lluitadora assassinada pel feixisme faça de pont cap a un 12 d’octubre de resistència internacionalista i antiimperialista.

En la condició de triplement oprimides no podem deixar de banda el terrorisme masclista que en forma d’un feminicidi estructural ha deixat als Països Catalans quasi una trentena de dones assassinades durant aquest any 2015. 28 morts que no poden ser visibilitzades com a fets casuals i que denunciem com a la punta de l’iceberg d’una cadena de violències masclistes pròpies d’una societat patriarcal que cal transformar radicalment. Perquè mai tindrem una terra lliure si no ho som les dones que l’habitem, aquesta diada també fem crida a l’autoorganització i l’autodefensa feministes i a la presa urgent de mesures que ens permeten combatre qualsevol forma de violència patriarcal

Així doncs, encoratgem a totes les joves a mobilitzar-se aquest 9 d’octubre amb l’Esquerra Independentista a la manifestació que eixirà a les 18.00 h des de la Plaça Sant Agustí de València i a participar dels diferents actes i mobilitzacions que en aquest sentit es realitzaran a la resta de pobles i comarques dels Països Catalans. Però sobretot, cridem a la presa de consciència col·lectiva i a l’organització, perquè només nosaltres mateixes podrem conquerir un futur lliure de qualsevol tipus d’explotació.

 

Contra l’espanyolisme, el capitalisme i el patriarcat: hui com ahir, la lluita és l’únic camí!

Per uns Països Catalans socialistes i feministes!

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Independentista
Als Països Catalans, 8 d’octubre del 2015


Comments are closed.