9N 2015: seguim apostant per la desobediència!

Publicat el

 

El 9N va ser un triomf de la mobilització popular i una demostració de força davant de les amenaces de l’Estat Espanyol. Més de 2,3 milions de persones vam omplir les urnes i més d’1,8 ho vam fer apostant per la independència.

Ara fa un any, Arran vam cridar a participar del 9N a favor de la independència d’una part del nostre país, i alertant que després de la consulta del 9N res estaria guanyat i que encara ens quedaria un llarg camí per recórrer.

Després d’un any d’aquell èxit de mobilització, ens trobem en una conjuntura en la qual queda demostrat que el fet que l’anomenat procés sobiranista no estigui capitanejat per l’autoorganització popular no és altra cosa que un fre en el camí cap a la plena independència. Abans del 9N les limitacions de la institucionalització del procés sobiranista ja van fer-se evidents quan CiU -amb Mas al capdavant- va decidir no desobeir la legalitat espanyola, i en comptes de convocar un referèndum vinculant va organitzar a un ‘procés participatiu’. Ha estat en els últims mesos, però, quan les limitacions s’han fet encara més clares en veure com el procés cenyia cada cop més el seu camp d’acció en el terreny parlamentari, prenent tot el protagonisme al carrer.

Malgrat les limitacions existents, però, cada cop és més evident a ulls de la majoria independentista que només un full de ruta que incorpori la desobediència i la ruptura com a elements principals, és capaç de culminar en la independència. L’Estat Espanyol mai cedirà a pactar un referèndum i encara menys si les opcions polítiques que aposten per un recanvi de les elits espanyoles no deixen de perdre força enquesta rere enquesta, mentre augmenten els suports a la centralització del poder polític en les institucions estatals.

Des d’Arran, per tant, creiem que potenciant les oportunitats de ruptura amb l’Estat Espanyol que l’actual conjuntura social i política ens ofereix a tots els indrets dels Països Catalans aprofundirem en la construcció del nostre projecte de país, fent que aquest esdevingui una realitat. Des de la unió de les lluites socials i populars del nostre territori avançarem cap a la plena sobirania.

Desobeïm les lleis espanyoles, construïm els Països Catalans!

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Indepedentista
Als Països Catalans, 9 de Novembre del 2015


Comments are closed.