ARRAN | Fins mai, Mas!

Publicat el

Són moments políticament convulsos; plens de retrets, falses esperances, farses i idolatries. Des dels mitjans de comunicació i les seves tertúlies, els principals líders de Convergència i els seus tertulians, han dedicat tots els esforços de les darreres setmanes en desviar el debat públic sobre l’actual conjuntura que estem vivint Catalunya cap a la situació de suposat bloqueig parlamentari. Un suposat bloqueig causat pel fet que les negociacions entre els dos partits del Parlament de la Comunitat Autònoma de Catalunya (CAC) no hagin pogut arribar encara a un pacte d’investidura d’un nou president, o presidenta. I és en aquest punt, davant la negativa per part de la CUP – Crida Constituent d’investir a Artur Mas que s’ha generat un clima d’atacs i pressions envers la CUP i tot el moviment de l’Esquerra Independentista i de la Unitat Popular.

Les joves  no restem al marge d’aquest debat, per molt que des dels principals espais de creació i difusió del discurs públic no se’ns tingui en compte, i des d’ARRAN, volem fer pública la nostra posició.

Per a nosaltres el concepte d’independència va molt més enllà de la construcció d’un nou govern dins d’una República Catalana, de fet se’n allunya. Volem desvincular aquest terme del senyor Artur Mas perquè ell no fa augmentar la base popular de l’independentisme, al contrari, n’és un fre. La independència dels Països Catalans la teixim i teixirem dia a dia des del carrer, des del moviment popular com ho hem fet sempre i com seguirem fent sempre. Perquè molt abans que a Convergència Democràtica de Catalunya li interessés ser independentista per no perdre quotes de poder, ja hi havia un moviment fort i organitzat per a construir-la. Volem allunyar la poltrona presidencial de qui ha liderat les retallades més antisocials, de qui ha procurat amagar la històrica corrupció de la burgesia catalana darrere d’una estelada blava, de qui ha apostat sempre per les empreses abans que per les persones.

Perquè Artur Mas no és ni pot ser sinònim d’independència. Artur Mas vol dir impunitat davant la corrupció i els corruptors, vol dir interès del capital i la banca, vol dir austeritat i retallades en sanitat i educació, vol dir injustícia de classe, mordassa i repressió, vol dir peix al cove i obediència al règim,… però sobretot vol dir precarietat, misèria i menys drets socials i laborals per a la classe treballadora i popular. I Artur Mas no és només un polític més, és la representació simbòlica d’un projecte polític determinat al servei de les classes altes i la burgesia catalana i dels seus interessos.

N’estem fartes de ser joves precàries, fartes de ser un dels grups socials que resten exclosos dels espais de poder i de decisió de la societat. Ens organitzem per intervenir-hi mitjançant la desobediència, perquè només així podrem decidir sobre el nostre futur.

És per això que sota cap concepte cedirem a les pressions de la burgesia. Fins mai, Mas!

 

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Indepedentista
Als Països Catalans, 23 de novembre del 2015


Comments are closed.