#4D| EL JOVENT ES LA FLAMA DE LA REVOLUCIÓ. SOLIDARITAT AMB EL POBLE TREBALLADOR ANDALÚS EN LA SEVA DIADA.

Publicat el

 

El 4 de desembre del 1977, milions d’andaluses isqueren al carrer exigint més sobirania per al seu poble. A Màlaga, la policia espanyola va reprimir la protesta, assassinant a Manuel José García Caparrós mentre aquest intentava hissar una bandera andalusa a la plaça. En contraposició al 28 de febrer, diada institucional, on es recorda l’inici del procés autonòmic a Andalusia, mitjançant un referèndum, l’esquerra independentista andalusa ha reivindicat històricament aquesta data.

A dia d’avui, l’Estat Espanyol continua assetjant el poble andalús espanyolitzant i ridiculitzant la seva cultura. Els feminicidis, 17 durant l’any 2015, són el rastre de sang que el patriarcat deixa a Andalusia, unes xifres que el govern ignora deliberadament. Els terratinents continuen amb l’acumulació de la propietat de les terres i els seus privilegis, uns dres il•legítims ara també defensats des de la UE amb la imposició antidemocràtica del TTIP, davant el qual la lluita internacionalista de les joves esdevé una eina imprescinible. El sistema capitalista esdevé una creu per la classe treballadora andalusa, i en especial pel seu jovent, que es veu expulsada de la seva terra per tal de poder construir el seu futur i forçats a migrar. El PSOE, ara al govern, després de les últimes eleccions al parlament andalús, continua evidenciant el fracàs de la socialdemocràcia i legitimant el règim del 78.

Aquestes condicions i polítiques responen a una lògica de la divisió del treball i la producció a l’Estat Espanyol on a Andalusia se li ha adjudicat un paper de recol·lector de matèries primeres, generant així una economia d’extracció. Aquest paper gairebé colonial d’Andalusia l’ha portada a una situació de desindustrialització i dependència brutal. A banda, la manca de sobirania d’Andalusia també es tradueix en la militarització del seu territori per part dels exèrcits espanyol i estatunidenc amb les bases nord-americanes de Rota i Morón, que s’aprofiten de la importància geoestratègica del territori andalús.

Des de l’organització de l’esquerra independentista catalana, ARRAN, enviem una salutació internacionalista al Poble Treballador Andalús, i en especial a les joves organitzades en Jaleo!!! la nostra organització juvenil de referència.

Per la independència, el socialisme i el feminisme,
el jovent dels pobles sota dominació espanyola continuem la lluita

¡Viva Andalucía libre, socialista y feminista!

 


Comments are closed.