#6D|Desobeïm la Constitució espanyola! Construïm els Països Catalans!

Publicat el

 

Avui fa 37 anys que va instaurar-se la constitució espanyola. Una constitució hereva directa del franquisme que va suposar la permanència de tot allò franquista disfressat de democràcia burgesa. Una constitució que va ser aprovada sota l’amenaça d’un nou cop d’estat feixista.

Aquesta constitució, que només van poder votar-la un 30% dels votants actuals, és un text que divideix administrativament el nostre poble en quatre comunitats autònomes, negant-nos qualsevol possibilitat de federació -així ho diu l’article 145, fet a mida per impedir la federació de les Comunitats Autònomes que integren els Països Catalans-. Un text que assegura la indivisibilitat de la nació espanyola amb la força de l’exèrcit i imposa el model econòmic capitalista, garantint l’hegemonia de la burgesia franquista -ara reconvertida-, a través de la imposició del lliure mercat que ens ha fet més que portar-nos a l’actual situació de misèria i precarietat. Un text que emana directament de l’estructura franquista, pactada i consensuada pels hereus del règim: d’una banda pels polítics regionalistes que ara amaguen el seu passat sota la careta del fals sobiranisme i d’altra banda, pels socialdemòcrates carrillistes que van vendre les treballadores catalanes als interessos de la patronal i als mercats. Un text que serveix per a seguir preponderant de la moral catòlica i el sistema patriarcal.

Enguany però, tot allò que el franquisme deixava lligat i ben lligat mitjançant el text constitucional sembla trontollar. El que el 1978 semblaven unes bases sòlides, immutables, que asseguressin l’opressió nacional, social i de gènere sobre el nostre i la resta de pobles de l’Estat, sembla esquerdar-se. La creixent desafecció en vers el projecte espanyolista, la situació d’emergència social i l’ofensiva ultraconservadora que impedeix que les noies menors de 18 anys poguem avortar lliurement, posen sobre la taula la necessitat per a les classes populars catalanes d’insubmissió a la constitució.

És per això que un any més, Arran mostrem el nostre rebuig a la constitució Espanyola. Perquè l’Esquerra Independentista ja ens hi vam oposar en el moment de la seva redacció i ens hi hem mantingut ferms des d’aleshores, conscients de que aquesta constitució només serveix els interessos d’aquells que fa més de 300 anys que volen aniquilar la nostra identitat com a poble, la burgesia espanyola i els seus aliats a casa nostra. I davant la qual només hi ha un únic camí cap a la llibertat: desobeir la constitució espanyola i avançar cap a la Independència, el Socialisme i el Feminisme als Països Catalans.

Arran, organització juvenil de l’Esquerra Indepedentista
Als Països Catalans, 6 de desembre del 2015


Comments are closed.