Arran Barcelona | Primeres victòries

Publicat el

Passades les okupacions a les dues biblioteques de Barcelona tot reivindicant la manca d’oferta d’horaris i espais sobretot en època d’exàmens que ens deixen a les estudiants desemparades, l’Ajuntament s’ha assegut a parlar amb nosaltres. Les reiterades imatges d’estudiants sense espai i la recent okupació d’Arran barcelona han obligat a donar una resposta inmediata. Així doncs, com a mesura d’urgència les aules d’estudi de Sagrada Família i Francesc Boix al Poble Sec seran obertes durant aquests dos caps de setmanes vinents de 09 a 21h. Malgrat des d’Arran Barcelona seguim defensant la moblitització i l’organització com a única vía possible per seguir avançant en les nostres reividicacions, l’Ajuntament de Barcelona ha ofert la creació d’un grup de treball on hi participarem ambdues parts per tal de inicar una revisió del progama d’aules d’estudi de Barcelona amb la finalitat concreta d’arribar al 15 de maig amb un acord que assumeixi gran part de les nostres demandes. Recordem que aquestes passen per una ampliació diurna de 9h del matí a 21h del vespre dels serveis d’aules d’estudi de dilluns a diumenge en èpoques d’exàmens, així com garantir que totes aquestes comptin amb la infrastructura (taules, cadires, endolls i WIFI) necessària per acollir tota la demanda a nivell de ciutat. De la mateixa manera seguim consident que l’horari nocturn és insuficient, i entenem que aquest hauria d’ampliar-se fins a les 3h del matí, com a mínim en 10 de les 17 aules que ofereix l’Ajuntament en aquestes dates concretes.

D’altre banda volem recordar que l’autorganització de les joves de Barcelona segueix ben activa per tal de donar una resposta aquestes insuficiències, així doncs des dels barris del Fort Pienc i Poblenou mantenim obertes dues aules d’estudi, que són la Casa Groga (C/Ali-bei 120) i la Flor de Maig (C/Doctor Trueta 195). Restem actives i mobilitzades des dels barris per tal de garantir que totes les joves estudiants puguin accedir a espais còmodes i adequats per tal de poder estudiar i apendre amb unes condicions dignes.

Una vegada més tornem a demostrar que només lluitant tenim futur,
Mobilitzades, organitzades ho podem tot!

 

Arran Barcelona, 22 de gener del 2015
Barcelona, Països Catalans.


Comments are closed.